Μετωπική Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Μετωπική Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σφροδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως οδήγησε η ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το πρωί του Σαββάτου στο facebook σχετικά με τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Το κόμμα της Πειραιώς με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει τον «εθνικό και όχι πολιτικό» στόχο του πρωθυπουργού για έξοδο από την κρίση κατηγορώντας τον πως φαντάζεται ευημερία και ανάπτυξη την ώρα που η χώρα μένει καθηλωμένη και εγκλωβίζεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια.

Παράλληλα καταγγέλλει την κυβέρνηση ως ανίκανη να υπηρετήσει οποιονδήποτε εθνικό στόχο και επισημαίνει πως ο κ. Τσίπρας  διχάζει τον ελληνικό λαό και υπονομεύει κάθε εθνική προσπάθεια επιδιώκοντας αποκλειστικά τη διατήρηση του πρωθυπουργικού θώκου.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία κάνει σαφές πως απαιτείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή για έξοδο από την κρίση.

Στο ίδιο κλίμα το Ποτάμι κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για χειρισμούς με πολιτική σκοπιμότητα, για λασπολογία και διχασμό του λαού.

Αφορμή για τη σκληρή στάση της αντιπολίτευσης στάθηκε η μακροσκελής ανάρτηση του πρωθυπουργού στο facebook με την οποία επισήμαινε πως είναι «εθνικός στόχος» και όχι απλά ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση.

Στην ίδια ανάρτηση ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για μεμψιμοιρία, «χαιρέκακη συμπεριφορά» και ταύτιση με τους πιο ακραίους από τους δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι τα νεώτερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εμφανίζουν αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 0,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, αντί μείωσης κατά 0,5% που έδειχναν τα προσωρινά, στις 15 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή