Πούτιν: Δεν μου έγινε καμία πρόταση για μυστικό δίαυλο επικοινωνίας με τις ΗΠΑ

Πούτιν: Δεν μου έγινε καμία πρόταση για μυστικό δίαυλο επικοινωνίας με τις ΗΠΑ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση για την πρόταση που φέρεται να έκανε ο γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, για τη δημιουργία ενός μυστικού διαύλου επικοινωνίας του ρεπουμπλικάνου με το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, ο Κούσνερ είχε κάνει αυτή την πρόταση κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ τον Δεκέμβριο στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη.

«Δεν είμαι ενήμερος για αυτή την πρόταση. Καμιά πρόταση αυτού του είδους δεν έφθασε σε εμένα», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην Μέγκαν Κέλι του NBC News η οποία προβλήθηκε χθες το βράδυ από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Πρόσθεσε ότι εάν είχε πράγματι γίνει μια τέτοια πρόταση και είχε κριθεί αξιόλογη, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του θα τον είχε ενημερώσει.

Επίσης ο Πούτιν χαρακτήρισε «παράλογο» τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες που θα της επέτρεπαν να επηρεάζει τις αποφάσεις του προέδρου Τραμπ.

Ο ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν ο ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, ο Σεργκέι Κίσλιακ, βρισκόταν σε επαφή με την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ πριν από τις εκλογές. «Μήπως φαντάζεστε ότι σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ, κάθε πρεσβευτής με ενημερώνει προσωπικά κάθε μέρα με ποιον συναντήθηκε και τι έφαγε;», διερωτήθηκε ειρωνικά.

Πάντως ο Πούτιν σημείωσε ότι «μπορεί να έγιναν επαφές με τις εκστρατείες όλων των υποψηφίων, αυτή είναι εξάλλου η καθιερωμένη διπλωματική πρακτική».

Ο Πούτιν είπε ακόμη στην Μέγκαν Κέλι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ παρά το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σήμερα στη χώρα του πιθανόν βρίσκονται στελέχη ακόμη και 100 αμερικανικών εταιρειών. «Νομίζετε πως συγκεντρώνουμε για τον καθέναν τους πληροφορίες που τους εκθέτουν αυτή τη στιγμή, ή κάτι τέτοιο; Έχετε χάσει τα λογικά σας όλοι;», πρόσθεσε.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή