Μήνυμα Παυλόπουλου από την Λευκάδα

Μήνυμα Παυλόπουλου από την Λευκάδα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή την κρίση πρέπει να την υπερβούμε. Την υπέρβαση αυτή την οφείλουμε στον λαό μας. Την οφείλουμε στις γενιές που έρχονται. Και αυτό μόνο ενωμένοι μπορούμε να το καταφέρουμε. Αυτός ο τόπος, αυτό μάς διδάσκει και θα μάς διδάσκει στο διηνεκές» τόνισε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από το μνημείο Οπλαρχηγών στο Μαγεμένο της Λευκάδας.

Αναλυτικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος, από το μνημείο Οπλαρχηγών στο Μαγεμένο Νικιάνας της Λευκάδας όπου κατέθεσε στεφάνι ως φόρο τιμής στους ήρωες του ΄21, υπογράμμισε τα εξής:

«Σε αυτό τον Τόπο, τον Ιούλιο του 1807 διαμορφώθηκε ένα πρόπλασμα Ιστορίας. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, μαζί με τους αρματολούς και κλέφτες την εποχή εκείνη, συναντήθηκαν εδώ, 14 χρόνια πριν την έκρηξη της Επανάστασης του 1821 και αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τον κατακτητή από κοινού. Ήταν το πρόπλασμα, το οποίο οδήγησε 14 χρόνια αργότερα στην Αγία Λαύρα, στην έκρηξη της Εθνεγερσίας την 25η Μαρτίου του 1821. Την εποχή εκείνη ο Ιωάννης Καποδίστριας μαζί με τους αγωνιστές αποφάσισαν να πορευθούν ενωμένοι και ενωμένους βρήκε ύστερα τους Έλληνες η Εθνεγερσία του 1821. Αυτή η ενότητα μάς διδάσκει σήμερα, ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά μόνον ενωμένοι μπορούμε να φέρουμε σε πέρας, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον Τόπο μας και τον Λαό μας. Αυτή την κρίση πρέπει να την υπερβούμε. Την υπέρβαση αυτή την οφείλουμε στον Λαό μας. Την οφείλουμε στις γενιές που έρχονται. Και αυτό μόνο ενωμένοι μπορούμε να το καταφέρουμε. Αυτός ο Τόπος, αυτό μάς διδάσκει και θα μας διδάσκει στο διηνεκές».

Ο ΠτΔ παρακάθησε σε γεύμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης και στη συνέχεια, αναχώρησε από το νησί της Λευκάδας.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή