Flashback στην 6η Ιουνίου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 6η Ιουνίου-1

O Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν και η Πρώτη Κυρία Νάνσυ Ρήγκαν περπατούν ανάμεσα στους χιλιάδες τάφους του αμερικανικού νεκροταφείου στην παραλία της Ομάχα της Νορμανδίας στη βόρεια Γαλλία, κατά τον εορτασμό της 40ης επετείου της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία (D-Day), το 1984. (AP Photo/Bob Daugherty)

 

Flashback στην 6η Ιουνίου-2

Ο Αυστριακός Εβραίος ψυχαναλυτής Σίγκμουντ Φρόιντ στέκεται με την κόρη του, Ματθίλθη, και τον φίλο και συνάδελφο του, Έρνεστ Τζόουνς, κατά την άφιξη του στο Χάμστεντ του Λονδίνου, το 1938. Ο 82χρονος Φρόιντ μετανάστευσε από τη Βιέννη στο Λονδίνο, λίγο πριν το τέλος της ζωής του, ώστε να ξεφύγει από τις διώξεις που είχε εξαπολύσει το ναζιστικό καθεστώς. (AP Photo)

 

Flashback στην 6η Ιουνίου-3

Στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων αποβιβάζονται στις ακτές της Νορμανδίας της βόρειας Γαλλίας, το 1944, ξεκινώντας τη συμμαχική εισβολή της βορειοδυτικής Ευρώπης, η οποία αποτέλεσε το σημείο καμπή για την ήττα τoυ Άξονα στην Ευρώπη. (ΑP Photo) 

 

Flashback στην 6η Ιουνίου-4

Ένα σώμα, το οποίο η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας πιστεύει ότι ανήκει στον «Άγγελο του Θανάτου», τον διαβόητο γιατρό του στρατοπέδου εξόντωσης του Άουσβιτς και εγκληματία πολέμου Γιόζεφ Μένγκελε, ξεθάβεται από τον τάφο του κοντά στο Σάο Πάολο, το 1985. Ο τάφος ανακαλύφθηκε, αφού οι αρχές της Δυτικής Γερμανίας έλαβαν πληροφορίες ότι ο Μένγκελε πρέπει να πέθανε στο Σάο Πάολο πριν από λίγα χρόνια. Ο άνδρας που ήταν θαμμένος στον τάφο έφερε το όνομα Βολφγκάνγκ Γκέρχαρντ και είχε θαφτεί το 1979. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή