Κίνα: 9,4 εκατ. μαθητές θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

Κίνα: 9,4 εκατ. μαθητές θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 9,4 εκατ. Κινέζοι μαθητές θα συμμετάσχουν στις φετινές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, που ξεκινούν αύριο και είναι γνωστές ως ‘γκαοκάο’, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Περίπου 3,72 εκατ. μαθητές αναμένεται να εγγραφούν σε προπτυχιακά προγράμματα ύστερα από τις εξετάσεις, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 10.000 περίπου σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τις κατά τόπους υπηρεσίες του να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις, που συνήθως διαρκούν δύο ημέρες, ενώ σε κάποιες περιοχές με υψηλό ανταγωνισμό διεξάγονται για τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με έκθεση της China Education Online, ο αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν στις εξετάσεις έχει μειωθεί από το υψηλό επίπεδο των 10,5 εκατ. το 2008 και παραμένει σταθερό γύρω στα 9,4 εκατ. από το 2014. Ο αριθμός αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα ή να υποχωρήσει ελαφρά στο μέλλον, λόγω μιας σειράς παραγόντων, όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών, ανέφερε η έκθεση.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή