Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, με τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε το ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας σε μια  ασταθή περιοχή, ενώ ο Μπάιντεν υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Συμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, οι δύο άνδρες συζήτσαν επίσης για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Επιπρόσθετα κοινή ανησυχία των δύο αξιωματούχων αποτελεί η ένταση που παρατηρείται στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε, επίσης, στις επιδιώξεις της Ρωσίας, αλλά παρουσίασε, ακόμα, τις απόψεις του για τις εσωτερικές εξελίξεις στις Η.Π.Α. και τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους στα διεθνή δρώμενα, κάνοντας ιδιαίτερη  μνεία στη σοβαρότητα ζητημάτων, όπως εκείνα της Β. Κορέας και της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον πρώην Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. για την συνολική προσφορά του στα θέματα που άπτονται της χώρας μας, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή