ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με σφυρί σε Γάλλους αστυνομικούς στη Νοτρ Νταμ

REUTERS

Κραυγάζοντας «Αυτό είναι για τη Συρία», νεαρός άνδρας επιτέθηκε με σφυρί εναντίον αστυνομικής περιπόλου έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, προτού εξουδετερωθεί από δυνάμεις ασφαλείας, που τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν. Στη φωτογραφία, εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία τη στιγμή του επεισοδίου περιμένουν τον αστυνομικό έλεγχο με τα χέρια υψωμένα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΠΑΡΙΣΙ. Ανδρα, ο οποίος επετέθη με σφυρί σε αστυνομική περίπολο χθες το μεσημέρι έξω από τον ναό της Νοτρ Νταμ στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικοί. Η αστυνομία απέκλεισε την πλατεία μπροστά στην Παναγία των Παρισίων, ζητώντας από τους τουρίστες να αποφύγουν για μερικές ώρες την περιοχή. Απέναντι από τον ναό βρίσκεται το αρχηγείο της αστυνομίας. Ο δράστης φώναξε: «Αυτό είναι για τη Συρία».

Στο μεταξύ, τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μετά το 1968, αναμένεται να εξασφαλίσει το κόμμα Η Δημοκρατία σε Κίνηση (LREM) του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με χθεσινή σφυγμομέτρηση. Κατά τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Sopra-Steria, 29,5% των ψηφοφόρων θα ψηφίσουν υπέρ του LREM στον πρώτο γύρο της 11ης Ιουνίου. Η έρευνα έδειξε ότι το LREM θα εξασφαλίσει στον δεύτερο γύρο της 18ης Ιουνίου 385 με 415 έδρες στην Εθνοσυνέλευση, επί συνόλου 577.

Οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικανοί θα αρκεσθούν σε ποσοστό 23% στον πρώτο γύρο, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο θα ψηφίσουν 17% των ψηφοφόρων, το κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία του αριστερού Ζαν-Λικ Μελανσόν θα λάβει 12,5%, ενώ οι Σοσιαλιστές θα λάβουν 8,5% των ψήφων.

Το κόμμα του Μακρόν έχει χάσει δύο ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία εβδομάδα, εξαιτίας αποκαλύψεων για νομότυπες, αλλά αμφιλεγόμενες φορολογικές επιλογές του υφυπουργού της κυβέρνησης Μακρόν, Ρισάρ Φεράν. Ο αναμενόμενος εκλογικός θρίαμβος του κόμματος του Μακρόν πρόκειται να «λύσει τα χέρια» του νέου προέδρου, ο οποίος σχεδιάζει να προωθήσει φιλόδοξο νομοσχέδιο με στόχο τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, «επιδιώκοντας ευρύ κοινωνικό διάολογο».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ