Αύξηση 8% στην επιβατική κίνηση της Aegean το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου

Αύξηση 8% στην επιβατική κίνηση της Aegean το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδική τάση, σύμφωνη με τις προβλέψεις, εμφανίζει η επιβατική κίνηση της Aegean, με το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου να καταγράφει αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Συγκεκριμένα, με τα φτερά της Aegean πέταξαν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας 2,1 εκατ. επιβάτες. Σημαντική ώθηση στη συνολική κίνηση έδωσε το δίκτυο εξωτερικού, το οποίο παρουσίασε αύξηση 15% (1,2 εκατ. επιβάτες), δίνοντας ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για το σύνολο της θερινής περιόδου.

Η βάση της Αθήνας, με τη συνεισφορά και την ωρίμανση των προορισμών που ξεκίνησε το 2015 αλλά και την είσοδο νέων το 2017, είχε τη μεγαλύτερη αύξηση, με τους επιβάτες εξωτερικού να ενισχύονται κατά 19%.

Στο εσωτερικό δίκτυο, παρά τη μείωση των άγονων γραμμών, που διαχειρίζεται η Olympic Air, αλλά και την είσοδο νέων ανταγωνιστικών αεροπορικών εταιρειών, η Aegean διατήρησε σταθερό τον συνολικό αριθμό επιβατών της.

Συγκεκριμένα, από την Αθήνα διακινήθηκαν στο εσωτερικό δίκτυο 813.955 επιβάτες (αύξηση 1%) το διάστημα Απριλίου – Μαΐου, ενώ στο εξωτερικό δίκτυο από την Αθήνα η κίνηση άγγιξε τους 840.454 επιβάτες. Συνολικά, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό,από την Αθήνα διακινήθηκαν 9% περισσότεροι επιβάτες.

Η αποτελεσματική διαχείριση της χωρητικότητας, οι ελκυστικές προσφορές για την προαγορά εισιτηρίων, η ενίσχυση προορισμών εξωτερικού, αλλά και η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια προς την Ελλάδα συνέβαλαν στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στις βελτιωμένες πληρότητες. Στο σύνολο του δικτύου, συμπεριλαμβάνοντας και το εσωτερικό, οι πληρότητες βελτιώθηκαν κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες (79% από 71%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, αναφέρει η εταιρεία. «Η Aegean επιχειρώντας σε 145 προορισμούς σε 40 χώρες, που αυξάνουν την προσβασιμότητα στην Ελλάδα και συνεχίζοντας να προβάλει συστηματικά τα τοπικά της προϊόντα, συμβάλει για τέταρτη συνεχή χρονιά σε μια σταθερή αύξηση της κίνησης προς τη χώρα, στηρίζοντας τον τουρισμό και τη διάχυσή του σε μικρούς νέους προορισμούς του εσωτερικού» δήλωσε ο CEO της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή