Θρήνος για τον χαμό του Τιοτέ

Θρήνος για τον χαμό του Τιοτέ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακόμη Αφρικανός ποδοσφαιριστής, ο Σεΐκ Τιοτέ, προστέθηκε στη λίστα των παικτών που καταρρέουν με καρδιακά προβλήματα στο γήπεδο. Ο 30χρονος διεθνής Ιβοριανός αμυντικός μέσος, πρώην της Αντερλεχτ, της Τβέντε και της Νιούκαστλ, έπεσε αναίσθητος κατά τη διάρκεια προπόνησης με τη νέα του ομάδα στην Κίνα και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο προχθές το απόγευμα.

«Λιποθύμησε ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση», ανέφερε η ομάδα του στην Κίνα, η Μπεϊτζίνγκ Εντερπράιζις, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της. Ο Τιοτέ ήταν βασικός με την Εθνική Ελεφαντοστού στον αγώνα με την Ελλάδα προ τριετίας στα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ πέρυσι είχε αποτελέσει μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Κατέκτησε με τους «Ελέφαντες» το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2015 και με την Τβέντε το πρωτάθλημα Ολλανδίας το 2010.

Μετά επτά χρόνια στη Νιουκάστλ ο Τιοτέ πήρε μεταγραφή για την ομάδα του Πεκίνου που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία. «Ηταν όνειρό του να παίξει στη Κίνα για να μπορεί να συντηρεί όλους τους συγγενείς του, θείους, θείες, παππούδες… Ολοι σε εκείνον βασίζονταν για να τους συντηρεί» δήλωσε ο Στιβ Μακλάρεν, ο Αγγλος προπονητής που τον είχε παίκτη και στην Τβέντε και στη Νιούκαστλ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 14 χρόνια, στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2003 είχε καταρρεύσει ο Καμερουνέζος Μαρκ-Βιβιάν Φοέ, ο συμπατριώτης του Πατρίκ-Κλοντ Εκένγκ άφησε την τελευταία του πνοή με τη φανέλα της Ντινάμο Βουκουρεστίου τον Μάιο του 2016 και ακολούθησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μπεν Ιντρίσα Ντερμέ, διεθνής με την Μπουρκίνα Φάσο, σε αγώνα του Κυπέλλου Γαλλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή