Στήριξη Μπάιντεν στην Ελλάδα στo περιθώριο του Concordia Summit

Στήριξη Μπάιντεν στην Ελλάδα στo περιθώριο του Concordia Summit

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμή η τοποθέτηση του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για την Ελλάδα, κατά την ομιλία του που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου του Concordia Summit, που συνέρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και δη στην Αθήνα.

«Εσείς οι Έλληνες είστε επικίνδυνοι, μπαίνετε μέσα στην καρδιά κάποιου και την κατακτάτε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή της ομιλίας του ο κ. Μπάιντεν, ενώ απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Διατλαντική συμμαχία.

«Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι σημαντική, όπως έγινε προ 70 ετών όταν ο Τρούμαν έκανε το δόγμα του», είπε, ενώ εξήρε τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την παρουσία του στη χώρα μας.

«Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ», τόνισε ο κ. Μπάιντεν και σημείωσε ότι ξεκίνησε τα πολιτικά του βήματα από την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ.

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με ισχυρή Ευρώπη», τονίζοντας επίσης ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι αναγκαία για την Αμερική. «Οι ελεύθεροι πολίτες του κόσμου περιμένουν από μας να στηρίξουμε την ειρήνη στον κόσμο», είπε. 

Επιπλέον, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα εργάστηκαν σκληρά για να πείσουν την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση και υπογράμμισε ότι είναι υπέρ της οικονομικής ανόρθωσης της Ελλάδας και αυτό επιβάλλει παραγραφή του χρέους.

Ο κ. Μπάιντεν δεν μπορουσε να μην αναφερθεί και στα κρούσματα τρομοκρατικών επιθέσεων που απασχολούν τον κόσμο και την Ευρώπη και ευχαρίστησε τους Έλληνες που δέχτηκαν «στη χώρα τους πλήθος προφύγων».

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η προάσπιση των συμφερόντων της Ευρώπης, βοηθάει τα συμφέροντα της Αμερικής», κατέληξε στην ομιλία του. 

Υπενθυμίζεται, ότι το ετήσιο συνέδριο διοργανώνει ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός Concordia, παράλληλα με τη σύνοδο του ΟΗΕ κάθε Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή ηγετών κρατών και κυβερνήσεων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και έχει στόχο να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα ώστε σε συνεργασία με κράτη και διεθνείς οργανισμούς να δώσει λύσεις στα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή