Μητσοτάκης: «Iσχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις»

Μητσοτάκης: «Iσχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ώθηση ώστε «η Ευρώπη να καλύψει τα κενά και τις ατέλειες της» μετά τις Γερμανικές εκλογές εξέφρασε στην τοποθέτησή του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του «CONCORDIA» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι τρεις προκλήσεις της εποχής είναι οι θέσεις εργασίας, η ασφάλεια και η διαχείριση της τεχνολογικής προόδου σε συνδυασμό με την οικολογική απειλή.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κάθε κράτος- μέλος της ΕΕ οφείλει να κάνει πράγματα αναλογικά αλλά και σε συλλογικό επίπεδο η Ευρώπη και υπογράμμισε ότι: «η Ευρώπη σε σύγκριση με τις ΗΠΑ κυρίως σε θέματα ανάπτυξης δεν έχει ανταποκριθεί στις προκλήσεις» και υποστήριξε ότι χρειάζεται πολιτικό πλαίσιο ώστε να ανταποκριθεί και η Ελλάδα στις προκλήσεις της ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «είμαστε η μόνη χώρα που βρίσκεται σήμερα σε πρόγραμμα. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να γίνουν μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ΝΔ θα πάρει ισχυρή εντολή στις εκλογές ώστε να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Επιπλέον τόνισε ότι το πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης είναι ιδεολογικό καθώς δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «το χρέος μας έχει γίνει μη βιώσιμο» και άσκησε κριτική στους πιστωτές που δεν τήρησαν όσα συμφώνησαν το 2012 αναφορικά με το χρέος. Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται να πείσει τους εταίρους και το ΔΝΤ ότι μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της τρομοκρατίας και εκτίμησε ότι «η συνεργασία μεταξύ των κρατών θα πρέπει να είναι πιο έντονη καθώς δεν μπορεί να έχεις ελευθερία χωρίς ασφάλεια».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή