Hτανε στραβό το… κλίμα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Είναι πράγματι αριστούργημα η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την κλιματική αλλαγή. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη σχετική Συμφωνία, που κάποιοι «εμπνεύστηκαν» για να πετύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων, «αποτελεί μια κίνηση που έρχεται να επιβεβαιώσει κάποια πράγματα», αποφαίνονται οι συνδικαλιστές που θεωρούν την κίνηση Τραμπ αποκαλυπτική της «κινεζικής συνωμοσίας» στις πλάτες «των περισσότερο αδυνάτων». Κυρίως, όμως, υποστηρίζουν οι Γενοπίτες, τα επιχειρήματα «έχουν ισχυρή βάση και μία πολύ δυνατή δόση αντικειμενικότητας». Λογικό. Αν δεν γνωρίζουν τις επιστημονικές λεπτομέρειες οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ποιοι θα τις γνωρίζουν; Kαι αν δεν ανακαλύψουν αυτοί τη συμπαιγνία ανάμεσα στην επιστήμη και τα μεγάλα συμφέροντα για το «κατασκεύασμα» της κλιματικής αλλαγής, τότε ποιος θα την ανακαλύψει; Ο Ντόναλντ Τραμπ, που αποσύρεται από τη Συμφωνία όχι επειδή τον απασχόλησε ποτέ πραγματικά αν τεκμηριώνεται επιστημονικά ή όχι, αλλά επειδή υπάρχει και ένα αμερικανικό πετρελαϊκό καρτέλ που πρέπει να προστατεύσει απέναντι στις ανταγωνιστικές «πράσινες» μορφές ενέργειας; Οχι βέβαια. Δουλειά του συνδικαλιστή είναι να φροντίζει ώστε να μην αλλάξει τίποτα. Αν αυτό συνεπάγεται και τη φαντασίωση για παγκόσμιες θεωρίες συνωμοσίας που επιχειρούν να καταργήσουν τα προνόμιά του, ακόμα καλύτερα. Μια τέτοια συνωμοσία –εναντίον της υγείας τους– ανακάλυψαν και οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ. Οι οδηγοί λεωφορείων έβαλαν στο στόχαστρο τα συστήματα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καταγγέλλοντας ότι ο επίμαχος εξοπλισμός βρίσκεται κοντά στη θέση του οδηγού και ότι οι οδηγοί εξαιτίας ακτινοβολίας παραπονιούνται για ζαλάδες και πονοκεφάλους. Ζαλάδες και πονοκεφάλους προκαλεί η παγκοσμιοποίηση και σε άλλες συντεχνιακές ομάδες ανά τον κόσμο, που νιώθουν απειλούμενες από τις τεκτονικές αλλαγές που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση.

Η αμερικανική εργατική τάξη και οι αγροτικές περιοχές το απέδειξαν ψηφίζοντας Τραμπ. Δεν είναι βέβαιο ότι θα κάνει και πάλι… σπουδαία την Αμερική, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να πολυαπασχολεί τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους, οι οποίοι πιο πολύ μοιάζουν να ενδιαφέρονται για τη δική τους κοινωνική δικαίωση όπως τη φαντάζονται. Θα μπορούσαν, τουλάχιστον, να πάρουν μερικά μαθήματα από τους δικούς μας συνδικαλιστές. Αν μη τι άλλο, και δημιουργική φαντασία έχουν και τις συμπαιγνίες της «νεοφιλελεύθερης λαίλαπας» καταγγέλλουν και έχουν βρει τρόπο να δικαιώνονται δεκαετίες εις βάρος άλλων ομάδων. Λένε ότι ουδείς αρνείται να καταπιεί το φάρμακό του αν του το έχει συνταγογραφήσει πραγματικός γιατρός. Στην περίπτωση του αθάνατου ελληνικού συντεχνιασμού, ουδείς πίνει το φάρμακό του και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Διότι οι άνθρωποι δεν θέλουν δικαιώματα ούτε αναζητούν καμιά δικαίωση. Προνόμια θέλουν. Ητανε στραβό το… κλίμα, το ’φαγε και η ΓΕΝΟΠ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή