Μιανμάρ: Χάθηκε το στίγμα στρατιωτικού αεροσκάφους – Πληροφορίες ότι βρέθηκαν συντρίμμια

Μιανμάρ: Χάθηκε το στίγμα στρατιωτικού αεροσκάφους – Πληροφορίες ότι βρέθηκαν συντρίμμια

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους της Μιανμάρ, το οποίο χάθηκε νωρίτερα από τα ραντάρ, βρέθηκαν στη θάλασσα Αμαντάν, σε απόσταση 218 χιλιομέτρων από την πόλη Νταουέι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της χώρας, αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Tο στίγμα του στρατιωτικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 120 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας και των οικογενειών τους και 14 μέλη του πληρώματος, χάθηκε από τα ραντάρ το απόγευμα της Τετάρτης.  

«Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε γύρω στις 13:35», τοπική ώρα, ανακοίνωσε νωρίτερα ο στρατηγός Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση εσωτερικού, από την παραθαλάσσια πόλη Μιέικ προς την Γιανγκόν, μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας. Xάθηκε από τα ραντάρ 29 λεπτά μετά την απογείωση του, ενώ πετούσε σε ύψος 18.000 ποδιών, πάνω από τη θάλασσα Ανταμάν.

Το στίγμα του χάθηκε περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη Νταγουέι, με αξιωματούχους να αναφέρουν ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη τι έχει συμβεί, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για φυσιολογικές καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

(Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή