ΗΑΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης του οικονομικού αποκλεισμού έναντι του Κατάρ

ΗΑΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης του οικονομικού αποκλεισμού έναντι του Κατάρ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Ανουάρ Γκάργας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των οικονομικών κυρώσεων που εφαρμόζονται κατά του Κατάρ στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Ντόχα θα πρέπει να προχωρήσει σε αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις προκειμένου ν' αλλάξει την άποψη των επικριτών της, αναφορικά με την χρηματοδότηση που προσφέρει στους ακραίους ισλαμιστές.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κυρώσεις κατά του Κατάρ να πάρουν «μια μορφή εμπάργκο».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης, συνομιλώντας με τον Εμίρη του Κατάρ, ΣεΐχηΤαμίμ μπιν Χάμαντ αλ-Θάνι, αλλά και με τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχαγιάν, ζητώντας να επικρατήσει κλίμα ενότητας στον Αραβικό Κόσμο.

Ωστόσο, ο Τραμπ στις παρεμβάσεις του, τονίζει ότι η οποιαδήποτε κίνηση «θα πρέπει να γίνει υπό την προϋπόθεση κατάργησης των χρηματοδοτήσεων του ακραίου εξτρεμισμού ή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας» σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή