Πετάει για Βοσνία η Εθνική

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρόμος για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, περνάει –αναγκαστικά– από τη Ζένιτσα και η Εθνική μας ομάδα, θέλει να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί από την αρχή των προκριματικών, ούτως ώστε να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο της πρόκρισης. Το «Μπίλινο Πόλιε» της Ζένιτσα, έδρα της εθνικής ομάδας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, είναι αναμφίβολα ένα «αφιλόξενο» μέρος για την Εθνική ομάδα, καθώς σε αυτό το γήπεδο πριν από τέσσερα χρόνια η Εθνική είχε υποστεί τη μεγαλύτερη ήττα (3-1) επί των ημερών του Φερνάντο Σάντος. Υπό διαφορετικές συνθήκες, σε σχέση με το 2013, οι ποδοσφαιριστές του Μίχαελ Σκίμπε αναχωρούν σήμερα το πρωί για τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα στην αυριανή αναμέτρηση.

Τα περίπου 15.000 εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε ελάχιστες ώρες και το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και ιδιαίτερα εχθρικό προς τους ποδοσφαιριστές μας. Ανδρέας Γιαννιώτης (Πανιώνιος), Παναγιώτης Ρέτσος (Ολυμπιακός), Μπάμπης Λυκογιάννης (Στουρμ Γκρατς), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός) και Τάσος Δώνης (Νις), κλήθηκαν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών, που έχει και αρκετά προβλήματα απουσιών.

Εκτός αποστολής είναι ο Παναγιώτης Γλύκος που τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός δράσης για 6 με 8 μήνες, όπως και οι τιμωρημένοι Γιώργος Τζαβέλλας, Ανδρέας Σάμαρης, Παναγιώτης Ταχτσίδης και Κυριάκος Παπαδόπουλος. O Μίχαελ Σκίμπε προανήγγειλε μια προσέγγιση αντίστοιχη με τον εκτός έδρας αγώνα στο Βέλγιο τον Μάρτιο, ευελπιστώντας πως η Εθνική θα βγάλει περισσότερη ποιότητα στη μεσοεπιθετική της γραμμή, ενώ μετέφερε την αίσθησή του πως η ατμόσφαιρα δεν θα ξεφύγει από το αθλητικό πνεύμα.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου: Βέλγιο 13, ΕΛΛΑΣ 11, Βοσνία 10,  Κύπρος  4, Εσθονία 4, Γιβραλτάρ 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή