Σε επικοινωνία με την πρεσβεία οι Ελληνες πολίτες στο Κατάρ, λέει ο υφ. Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης

Σε επικοινωνία με την πρεσβεία οι Ελληνες πολίτες στο Κατάρ, λέει ο υφ. Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει συνεχής επικοινωνία των Ελλήνων πολιτών με την πρεσβεία στο Κατάρ για ο,τιδήποτε νεότερο προκύψει, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι το οποίο χρήζει να ανακοινωθεί, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Τις τελευταίες ώρες υπήρξε μία προσπάθεια και από τις ΗΠΑ για την αποκλιμάκωση» ανέφερε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι «γύρω στους 3.500 Έλληνες ζουν και εργάζονται στην περιοχή –κυρίως εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ το απόγευμα λειτουργεί σχολείο, στο οποίο φοιτούν 150 ελληνόπουλα».

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Η χώρα μας έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής και σωστά βάλαμε στην ατζέντα μας, με τη 2η Διάσκεψη της Ρόδου στις 23 Μαΐου, την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξη θετικών δράσεων ανάμεσα στις χώρες του αραβικού κόσμου και της Ευρώπης και τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου σταθερότητας» επισήμανε, ενώ εξέφρασε τον αποτροπιασμό και τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης για την τρομοκρατική επίθεση στο ιρανικό κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά τη διαβούλευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο κ. Αμανατίδης ανέφερε: «Θέλουμε τη συνολική λύση και ταυτόχρονα θεωρούμε ότι η χώρα μας έχει κλείσει με τα προαπαιτούμενα και πρέπει να προχωρήσει. Δικαιούμαστε αυτή τη συνολική λύση για το χρέος και γι αυτήν παλεύουμε». Εκτίμησε δε ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει και θα δοθεί ίσως και αυξημένη δόση, έτσι ώστε να πληρωθούν και χρέη του Δημοσίου προς το εσωτερικό».

Σχολιάζοντας της στάση της αντιπολίτευσης στη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι «όταν δίνεις μια μάχη θέλεις μαζί όλες τις δυνάμεις τις πολιτικές», παρατηρώντας ότι «δε συστρατεύονται γιατί επένδυσαν σε μία αριστερή παρένθεση, επενδύουν τώρα σε μία πολιτική καταστροφολογίας και δε θα πρέπει να το κάνουν αυτό, γιατί τους οδηγεί συνεχώς σε στρατηγικά αδιέξοδα και αυτό δε βοηθάει την ίδια τη χώρα».

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών επισήμανε ότι η συνάντηση στην αρχιεπισκοπή, οι τοποθετήσεις και η πολύ στενή σχέση, όπως εκφράστηκε, μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή