«Επιστροφή» του Ντέιβιντ Λιντς με ακόμη πιο χαοτική πλοκή

«Επιστροφή» του Ντέιβιντ Λιντς με ακόμη πιο χαοτική πλοκή

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γεια σας, πράκτορα Κούπερ, θα σας ξαναδώ σε 25 χρόνια». Πιστή στο ραντεβού της, η Λόρα Πάλμερ (Sheryl Lee) επέστρεψε στη μικρή πόλη «Twin Peaks» και στο περίεργο, προκλητικό, υπερφυσικό, αποσπασματικό σύμπαν του Ντέιβιντ Λιντς. Μαζί της, όλη η «παλιοσειρά», ο πράκτορας του FBI Ντέιλ Κούπερ (Kyle MacLachlan), η «κυρία με το κούτσουρο» (Catherine E. Coulson), ο Μπέντζαμιν Χορν (Richard Beymen) και ο αδελφός του Τζέρι (David Patrick Kelly), o γκαφατζής αλλά καλόκαρδος Αντι (Harry Goaz), η αφελής και αστεία Λούσι (Kimmy Robertson) και δεκάδες άλλοι χαρακτήρες από το αρχικό καστ της θρυλικής σειράς.

Η τρίτη σεζόν τιτλοφορείται –δικαίως– «Η επιστροφή» και αποτελείται από 18 επεισόδια που φέρουν την υπογραφή των Ντέιβιντ Λιντς και Μαρκ Φροστ, διατηρώντας την πρωτότυπη μουσική των τίτλων του Αντζελο Μπανταλαμέντι, την ατμόσφαιρα, τις τοποθεσίες-σήμα κατατεθέν των γυρισμάτων. Μία τέτοια, το διαβόητο Black Lodge, ο δαιδαλώδης χώρος με τις κόκκινες κουρτίνες και τα ψυχεδελικά ζιγκ ζαγκ στα πατώματα, είναι η αφετηρία για τη νέα διαδρομή του «Twin Peaks», που αυτήν τη φορά περνάει από μερικές ακόμη περιοχές, τη Νέα Υόρκη, τη Νότια Ντακότα, το Λας Βέγκας.

Εχοντας πάρει τον χρόνο του για να «ξανασυστήσει» τους παλιούς χαρακτήρες και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να τους καλωσορίσει τόσα χρόνια μετά –το πρώτο επεισόδιο του κύκλου, πιστό στην παράδοση, διαρκεί μιάμιση ώρα–, ο Λιντς επεκτείνει το πεδίο δράσης του, κάνοντας ακόμα πιο χαοτική την πλοκή. Ο νάνος, ο γίγαντας, η Λόρα, αλλά και άλλοι νεκροί, η Μάγκι, ο Λίλαντ, εναλλάσσονται μπροστά στην κάμερα με έναν μυστηριώδη σωσία (doppelgänger) του πράκτορα Κούπερ –με κάπως ατημέλητη δερμάτινη αμφίεση, μακριά μαλλιά, εντυπωσιακή δύναμη και μονίμως τσαντισμένο ύφος–, με έναν νεαρό αγνώστων λοιπών στοιχείων που έχει αναλάβει να παρακολουθεί ένα άδειο γυάλινο κουτί που βρίσκεται στο υπόγειο ενός κτιρίου, αλλά και με τον διευθυντή του σχολείου στην πόλη Buckhorn, o οποίος συλλαμβάνεται όταν τα αποτυπώματά του βρίσκονται στο σπίτι όπου ανακαλύπτεται το κεφάλι μιας άτυχης γυναίκας και ένα σώμα άγνωστου ανδρός. Κι ενώ το παρόν και το παρελθόν, η πραγματικότητα και η φαντασία, η λογική και το υπερφυσικό εναλλάσσονται, συνδιαλέγονται και συγκρούονται, εξυφαίνεται ένας αόρατος ιστός που σταδιακά παγιδεύει τον θεατή σε έναν κόσμο ακατανόητο αλλά γοητευτικό.

Για τους λάτρεις του Ντέιβιντ Λιντς η επιστροφή του «Τwin Peaks» είναι ένα υπέροχο δώρο, που έχει διατηρήσει όλα όσα έκαναν αυτήν τη σειρά σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη τηλεόραση. Οσοι, βέβαια, δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 τις πρώτες δύο σεζόν του, θα δυσκολευτούν να μυηθούν στον κόσμο του. Και αυτό είναι το στοίχημα που η σειρά θα πρέπει να κερδίσει.

​​Το «Twin Peaks» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23.00 στο Cosmote Cinema 4HD.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή