Στο αυτόφωρο τέσσερα μέλη του πλοίου που προσάραξε στον Λακωνικό Κόλπο

Στο αυτόφωρο τέσσερα μέλη του πλοίου που προσάραξε στον Λακωνικό Κόλπο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τέσσερα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «St.Gregory» με σημαία Μπαχάμες, που προσάραξε χθες τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή Κοκκάλα του Λακωνικού Κόλπου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων στα στεγανά του πλοίου.

Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο και υποπλοίαρχο του πλοίου και δύο ναύτες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οποίοι συνελήφθησαν βάση του άρθρου 277, 278 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά πρόκληση προσάραξης πλοίου από αμέλεια, με κίνδυνο για τους επιβαίνοντες.

Υπενθυμιζεται πως στο «St.Gregory», που μεταφέρει 30.600 μετρικούς τόνους θειάφι, επέβαιναν 19 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία.

Μέχρι στιγμής, στην περιοχή δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ η οικεία λιμενική αρχή ενημερώθηκε σήμερα από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ανάθεση της διαδικασίας ναυαγιαίρεσης σε ιδιωτική εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή