Το «ελληνικό» καλοκαίρι στο Λονδίνο

Το «ελληνικό» καλοκαίρι στο Λονδίνο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια, ένα «δουλεμένο» καφτάνι, μια «τσαχπίνα» πετσέτα παραλίας. Αυτόν τον μήνα τα «εργαλεία» του ελληνικού καλοκαιριού ταξιδεύουν στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου. Από τις 7 μέχρι και τις 21 Ιουνίου, το MONOspace V, ένα pop up κατάστημα στο νούμερο 79-81 της Ledbury Road, μετατρέπεται σε πλατφόρμα για made-in-Greece ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ.

Ένα «κινούμενο» concept store, το οποίο διαμορφώνει τον χαρακτήρα του σύμφωνα με τη λονδρέζικη γειτονιά που το φιλοξενεί κάθε φορά. Το πρώτο MONOspace, το οποίο οργανώνουν η Μαρίνα Bury-Χριστέλλου και η Μυρτώ Μητροπούλου, έγινε τον Μάρτιο του 2015 στο Shoreditch. 

Κaι ενώ φέτος το καλοκαίρι αναμένεται μεγάλη άνοδος των Βρετανών τουριστών που θα επισκεφτούν την Ελλάδα, οι 32χρονες διοργανώτριες υποδέχονται μια ομάδα 32 Ελλήνων σχεδιαστών, εκ των οποίων τους 21 για πρώτη φορά. 

Στο μεταξύ, η πέμπτη έκδοση του MONOspace βασίζεται στην ιδέα του Grecian chic. «Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι συνυφασμένα με την καλοπέραση, την ξεγνοιασιά, τα παιχνίδια στην άμμο, τα γλέντια και τα “πανηγύρια”, τα οποία μας δίνουν μια ελαφρότητα που όλοι την έχουμε ανάγκη», λένε στο «Κ». «Σε αυτό το ΜΟΝΟ θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει και το ελληνικό καλοκαίρι του πολιτισμού, των φεστιβάλ, του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο, των εκθέσεων ζωγραφικής στην Άνδρο, της κεραμικής τέχνης της Σκύρου και όλων των δρώμενων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του θέρους σε όλη την Ελλάδα».                                                 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή