Μπαχρέιν: Ποινή φυλάκισης για όποιον εκφράζει συμπάθεια στο Κατάρ

Μπαχρέιν: Ποινή φυλάκισης για όποιον εκφράζει συμπάθεια στο Κατάρ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές του Μπαχρέιν απαγόρευσαν σήμερα στα μέσα ενημέρωσης και στους χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν συμπάθεια στο Κατάρ, κάτι το οποίο πλέον θα επισύρει ποινή φυλάκισης, μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στη Μανάμα και τη Ντόχα.

Σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Μανάμα, το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει ότι όποιος εκφράζει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης «τη συμπάθειά του προς το Κατάρ» θα θεωρείται πως διέπραξε «ποινικό αδίκημα» και θα «υπόκειται σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών και την επιβολή (χρηματικού) προστίμου».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πληροφόρησης απαγόρευσε στα ΜΜΕ να ασκούν κριτική στα μέτρα που έλαβαν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της εναντίον του Κατάρ ή να πάρουν το μέρος αυτής της χώρας, διαμηνύοντας ότι όποια παραβούν αυτή την εντολή θα διώκονται ποινικά.

Χθες, οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επίσης απαγόρευσαν στους χρήστες του Διαδικτύου να εκφράζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο συμπάθεια προς το Κατάρ, επί ποινή φυλάκισης.

Το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Υεμένη διέκοψαν τη Δευτέρα τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία». Το Κατάρ διαψεύδει αυτή την κατηγορία.

Οι χώρες αυτές επέβαλαν επίσης οικονομικές κυρώσεις, όπως το κλείσιμο των χερσαίων, ναυτιλιακών και αεροπορικών συνδέσεων με το Κατάρ, απαγόρευσαν τις υπερπτήσεις αεροσκαφών που ανήκουν σε εταιρείες του Κατάρ στον εναέριο χώρο τους, ενώ ανακοίνωσαν επίσης δρακόντειους περιορισμούς στην κίνηση των προσώπων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή