Ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολιάζουν την κρίση του Κατάρ

Ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολιάζουν την κρίση του Κατάρ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα θεωρεί απαραίτητη την ευόδωση προσπαθειών συνεννόησης με σκοπό την αποκλιμάκωση της ενδοαραβικής κρίσης, η οποία έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Κατάρ και ορισμένα κράτη του Αραβικού Κόσμου, σχολιάζουν διπλωματικές πηγές, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν εμπλέκεται σε ενδοαραβικές διενέξεις, καθώς διατηρεί παραδοσιακά φιλικές σχέσεις με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. 

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και ο υπουργός, Νίκος Κοτζιάς προσωπικά βρίσκονται σε συνεχή επαφή με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στην παρούσα κρίση, αφού η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συμβάλει, με κάθε τρόπο, προς όφελος της σταθερότητας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουν, ο κ. Κοτζιάς, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι, για την ανάληψη της διπλωματικής εκπροσώπησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στο Κατάρ από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ντόχα.

«Το υπουργείο Εξωτερικών έχει μεριμνήσει για την ενίσχυση του διπλωματικού και διοικητικού προσωπικού της Πρεσβείας μας στη Ντόχα. Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κατάρ παρακολουθεί την κατάσταση και είναι σε στενή επικοινωνία με τις καταριανές αρχές, ενώ, ελλείψει πρεσβείας της Μάλτας και αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ντόχα, έχει αναλάβει και τον επιτόπιο συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές πρεσβείες», συπληρώνουν οι διπλωματικές πηγές.

«Η πρεσβεία είναι σε εγρήγορση και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες υπηκόους. Είναι αυτονόητο το ενδιαφέρον της Ελλάδας τόσο για την κατάσταση των Ελλήνων υπηκόων που βρίσκονται στο Κατάρ όσο και για την προστασία των ελληνικών συμφερόντων στην εν λόγω χώρα εν γένει, με σκοπό τη διατήρηση της ελληνικής παρουσίας σε αυτήν», διευκρινίζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή