Θύελλα αντιδράσεων για την εκδήλωση του Α.Π. στο Χίλτον

Θύελλα αντιδράσεων για την εκδήλωση του Α.Π. στο Χίλτον

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις εντός και εκτός Δικαιοσύνης έχει προκαλέσει η εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα από την απερχόμενη πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ το θέμα έχει φέρει με ερώτησή του στη Βουλή το Ποτάμι, θέτοντας, όπως και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, θέματα σχετικά με τη χρηματοδότηση της δεξίωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας, με ανακοίνωσή της χθες θέτει σειρά ερωτημάτων για τον πραγματικό λόγο της εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Χίλτον, επισημαίνοντας το πρωτοφανές να εορτάζονται τα 182 (!) χρόνια του Αρείου Πάγου, ενώ επικεντρώνει τις αιτιάσεις της κυρίως σε θέματα οικονομικής διαφάνειας της εκδήλωσης. Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «δεν θα είχε ασχοληθεί ειδικότερα με το ζήτημα, αν δεν είχαν τεθεί ερωτήματα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τόσο από τον Τύπο όσο και από πολιτικό κόμμα αναφορικά με την πηγή της χρηματοδότησης» και προστίθεται ότι «αναμέναμε μάταια όλο το προηγούμενο διάστημα μια απάντηση. Θεωρούμε υποχρέωση των διοργανωτών και του υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα. Είναι αυτονόητο ότι είναι ατομική ευθύνη και καθήκον καθενός από εμάς ξεχωριστά να περιφρουρήσει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Θέματα άλλωστε οικονομικής διαφάνειας έχει θέσει και το Ποτάμι με ερώτηση βουλευτών του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια» και ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για το ποιος καλύπτει τα έξοδα της δαπανηρής δεξίωσης στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οπως έγινε γνωστό αργά χθες το απόγευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, που είχε κληθεί να μιλήσει στην εκδήλωση, δεν θα παραστεί, προφανώς προσμετρώντας το εύρος των αντιδράσεων, καθώς πολλοί ανώτατοι δικαστές δεν αναμένεται να παραστούν, όπως επίσης από την εκδήλωση θα απουσιάσει και ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής.

Πάντως για τα θέματα της οικονομικής διαφάνειας της εκδήλωσης είχε προειδοποιήσει, κατά πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Α.Π. Δημ. Δασούλας που μετείχε στην επιτροπή διοργάνωσης της εκδήλωσης και παραιτήθηκε. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τα θέματα διαφάνειας στη χρηματοδότηση της εκδήλωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή