Οι τράπεζες κατήγγειλαν δάνειο ύψους 80 εκατ. της «Πήγασος»

Οι τράπεζες κατήγγειλαν δάνειο ύψους 80 εκατ. της «Πήγασος»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καταγγελία του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου της «Πήγασος Εκδοτική» ύψους 80 εκατ. ευρώ προχώρησαν χθες οι τράπεζες, όπως άλλωστε αναμενόταν, μετά την προειδοποιητική επιστολή που είχαν στείλει στην εταιρεία στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Με την καταγγελία αυτή που επιδόθηκε στην «Πήγασος Εκδοτική» από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με την ιδιότητά της ως εκπροσώπου των ομολογιούχων, καθίστανται αμέσως ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές ύψους 77,86 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ένα μέρος του δανείου αυτού είχε αποπληρωθεί με χρήματα που εισέπραξε η «Πήγασος Εκδοτική» από την πρόσφατη πώληση του 19,63% της συμμετοχής στην «Τηλέτυπος» (Mega Channel) στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Επισημαίνεται ότι από την πολύκροτη αυτή συναλλαγή η «Πήγασος Εκδοτική» εισέπραξε συνολικά ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, το γεγονός ότι το ποσό των 77,86 εκατ. ευρώ καθίσταται αμέσως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, δεν σημαίνει ότι μπορούν οι πιστωτές να προβούν άμεσα σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της «Πήγασος».

Μια τέτοια «επιθετική», όπως χαρακτηρίζεται από την αγορά, κίνηση θα οδηγούσε πιθανότατα την «Πήγασος Εκδοτική» να προβεί γρήγορα στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, κάτι που θα σήμαινε σχεδόν αυτομάτως προστασία από τους πιστωτές της.

Για τον λόγο αυτό θεωρείται ότι παραμένει στη συζήτηση το Plan B που φέρεται να έχει επεξεργαστεί η πλευρά της «Πήγασος Εκδοτική» και παρουσίασε η «Κ» στο φύλλο της 2ας Ιουνίου 2017. Το σχέδιο προβλέπει ξεχωριστούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για τα εμπορικά σήματα και για κάθε μία από τις συμμετοχές της «Πήγασος Εκδοτική» σε συνδεδεμένες εταιρείες και ενδεχομένως πτώχευση κάποιων εκ των θυγατρικών.

Oι εργαζόμενοι των ΜΜΕ του ομίλου πραγματοποιούν απεργία έως αύριο στις 6 το πρωί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή