Καραβίας: «Καταλύτης οι επενδύσεις για την ελληνική οικονομία»

Καραβίας: «Καταλύτης οι επενδύσεις για την ελληνική οικονομία»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία μπαίνει σε νέα φάση υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων υπηρεσιών Personal Banking. «Ζητούμενο για την οικονομία μας», τόνισε ο κ. Καραβίας, «είναι οι επενδύσεις και καταλύτης για τις επενδύσεις είναι η ταχεία υλοποίηση των συμφωνημένων ιδιωτικοποιήσεων. Ολο το βάρος μας πρέπει να πέσει στην ανάπτυξη, μέσω επενδύσεων και εξωστρέφειας. Η ανάπτυξη είναι το “κλειδί" και νομίζω ότι αυτή τη φορά η έναρξη ενός βιώσιμου και μακροχρόνιου αναπτυξιακού κύκλου είναι ορατή προοπτική».

«Θα σας φανεί ίσως παράδοξο ότι λέω αυτή τη φράση ενώ τις τελευταίες μέρες ζούμε άλλη μια υποτροπή των ανησυχιών για τις σχέσεις μας με τους δανειστές της χώρας. Θεωρώ, όμως, ότι αυτές οι δυσκολίες έχουν συγκυριακό χαρακτήρα. Πρώτα απ’ όλα γιατί η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της κάθε αμφισβήτηση για την πορεία που έχει επιλέξει. Η επιλογή της χώρας είναι η ευρωπαϊκή επιλογή και υπάρχει πια πλήρης ουσιαστικά συναίνεση γύρω από αυτό», σημείωσε. Σε ό,τι αφορά την τράπεζα, ανάφερε ότι «η Eurobank πέτυχε πέρυσι τον βασικό στόχο της, που ήταν η επιστροφή στην κερδοφορία. Κερδοφόρο ήταν και το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Κέρδη σε αυτή τη φάση δεν σημαίνει μερίσματα. Σημαίνει ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της τράπεζας. Σημαίνει μια πιο ισχυρή Eurobank, με αυξημένες δυνατότητες να στηρίξει χρηματοδοτικά τους πελάτες της». Σημειώνεται ότι η εξατομικευμένη υπηρεσία Personal Banking παρέχει στους πελάτες της τράπεζας υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας, επενδυτικές επιλογές και εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή