Ποδόσφαιρο: Καλοδεχούμενη και η ισοπαλία απόψε με τη Βοσνία

Ποδόσφαιρο: Καλοδεχούμενη και η ισοπαλία απόψε με τη Βοσνία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πίστη για το θετικό αποτέλεσμα, η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται από χθες στη Ζένιτσα, ενόψει του σημερινού κρίσιμου εκτός έδρας αγώνα με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (21.45). Σε περίπτωση που η Εθνική μας δεν ηττηθεί στο αποψινό παιχνίδι, τότε ο δρόμος για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανοίγει διάπλατα, δεδομένου ότι η Εθνική θα έχει «ξεχρεώσει» αήττητη τους εκτός έδρας αγώνες σε Ζένιτσα με Βοσνία και Βρυξέλλες με Βέλγιο. Σε περίπτωση ήττας, τα πάντα περιπλέκονται, ωστόσο τα εναπομείναντα παιχνίδια και κυρίως ο αγώνας μεταξύ της Βοσνίας και του Βελγίου που εκκρεμεί, δίνουν την δυνατότητα στη Εθνική μας για πρόκριση στην επόμενη φάση, βασισμένη όμως σε συνδυασμούς αποτελεσμάτων…

Οπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίχαελ Σκίμπε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής Τύπου, «χρειαζόμαστε το λιγότερο έναν βαθμό, μακάρι να πάρουμε και τους τρεις». Ο Αλέξανδρος Τζιώλης, εκπροσωπώντας τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, σχολίασε αναφορικά με την «καυτή» έδρα πως «η Ελλάδα δεν φοβάται, καθώς έχει αγωνιστεί και σε άλλες σκληρές έδρες».

Στα της ενδεκάδας ο Σκίμπε δείχνει να μην έχει κατασταλάξει στο 100% των βασικών, καθώς η απουσία του Γιώργου Τζαβέλλα προβληματίζει ως προς τη διάταξη της άμυνας. Πιθανότερο σενάριο με τα τωρινά δεδομένα, είναι να χρησιμοποιηθεί ο Παναγιώτης Ρέτσος ως βασικό αριστερό μπακ, έχοντας δίπλα του τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο και τον αρχηγό, Βασίλη Τοροσίδη. Στο τέρμα θα είναι πιθανότατα ο Ορέστης Καρνέζης. Με δεδομένο ότι ο Ρέτσος θα αγωνιστεί στην άμυνα, ο Σταφυλίδης θα είναι αριστερός χαφ και ο Μάνταλος δεξιός, ενώ οι αμυντικοί μέσοι θα είναι οι Τζιώλης και Μανιάτης. Ο Κώστας Μήτρογλου μοναδικός προωθημένος και πίσω του ο Κώστας Φορτούνης σε σύστημα 4-2-3-1. Σε περίπτωση που ο Σταφυλίδης προτιμηθεί σε ρόλο αριστερού μπακ, τότε ο Ζέκα θα είναι βασικός, ενώ μικρές, αλλά υπαρκτές πιθανότητες συμμετοχής στο βασικό σχήμα έχει και ο Λυκογιάννης.

• Η βαθμολογία του 8ου ομίλου: Βέλγιο 13, ΕΛΛΑΣ 11, Βοσνία 10, Κύπρος 4, Εσθονία 4, Γιβραλτάρ 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή