Σκληρή ανακοίνωση από ΝΔ για την εκδήλωση Θάνου

Σκληρή ανακοίνωση από ΝΔ για την εκδήλωση Θάνου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή ανακοίνωση για την εκδήλωση για τον εορτασμό των 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου που έχει προγραμματιστεί για σήμερα με πρωτοβουλία της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Βασιλικής Θάνου, εξέδωσε ο υπεύθυνος τομεάρχης για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρ. Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι «αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία που δοκιμάζεται» η διοργάνωση μιας τέτοιας δαπανηρής εκδήλωσης, ενώ θέτει θέματα προστασίας των θεσμών. «Ο πολίτης, τονίζει, θέλει να αισθάνεται τον θεσμό της Δικαιοσύνης ως ισχυρό θεματοφύλακα του Κράτους Δικαίου και ύστατο καταφύγιο των αδυνάτων. Δυστυχώς εκδηλώσεις αυτού του ύφους απλά και μόνον κλονίζουν την εμπιστοσύνη του στο θεσμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση.

«Η ηγεσία του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας επέλεξε να εορτάσει τη συμπλήρωση 182 χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου, με πανηγυρική εκδήλωση και δεξίωση στο Hilton.

Σε καιρούς χαλεπούς για τα οικονομικά του μέσου πολίτη και κάθε φορέα του Δημοσίου Τομέα, η διοργάνωση μίας πολυτελούς εκδήλωσης δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς.

Τόσο ως προς τη σκοπιμότητά της, καθώς ουδέποτε κατά τις τελευταίες δεκαετίες εορτάστηκε επέτειος ίδρυσης του Αρείου Πάγου, αλλά και ειδικά ως προς την κάλυψη των υψηλών δαπανών που απαιτούνται.

Στις μέρες μας αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία που δοκιμάζεται.

Ο πολίτης θέλει να αισθάνεται το θεσμό της Δικαιοσύνης ως ισχυρό θεματοφύλακα του Κράτους Δικαίου και ύστατο καταφύγιο των αδυνάτων.

Δυστυχώς, εκδηλώσεις αυτού του ύφους απλά και μόνο κλονίζουν την εμπιστοσύνη του στο θεσμό».

Ανάλογες ανακοινώσεις έχουν εκδοθεί από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ το "Ποτάμι" έχει φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του και ανακοίνωση επίσης έχει εκδοθεί και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ολοι θέτουν θέματα σχετικά με τη σκοπιμότητα της εκδήλωσης και τη χρηματοδότηση της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή