Αύξηση πωλήσεων 8,3% για τη Folli Follie το α΄ τρίμηνο

Αύξηση πωλήσεων 8,3% για τη Folli Follie το α΄ τρίμηνο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 317,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος Folli Follie Group το α΄ τρίμηνο του 2017, καταγράφοντας αύξηση 8,3% σε σχέση με τις ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 293,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA), καθώς το α΄ τρίμηνο του 2017 ανήλθε σε 73,1 εκατ. σε σχέση με 59,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016, μια αύξηση της τάξης του 22,9%. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 53,8 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει η διοίκηση σε ανακοίνωσή της προς το επενδυτικό κοινό, όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του ομίλου παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα: α) Ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ αυξήθηκε κατά 10,8% και ανήλθε σε 226,3 εκατ. ευρώ, β) Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων ανήλθε σε 40,8 εκατ. σε σχέση με 41,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016, γ) Ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής/λιανικής ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκε κατά 6% και ανήλθε σε 50,8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης, υπογράμμισε: «Το 2017 ξεκίνησε θετικά για τον όμιλό μας παρ’ όλες τις προκλήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται στο διεθνές περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε. Ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού που έχει επικοινωνήσει, προκειμένου να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες της αγοράς όπως αυτές διαμορφώνονται και να εκμεταλλευθεί έγκαιρα πιθανές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Παράλληλα ξεκινάμε την παρουσία μας σε νέες αγορές, ενώ διαρκώς εξελίσσουμε την γκάμα προϊόντων μας. Προκειμένου να προσαρμοστούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής, κάνουμε αναλυτική επισκόπηση των εσωτερικών διαδικασιών μας και του λειτουργικού μας μοντέλου με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή μας στις απαιτήσεις του νέου πιο ενημερωμένου καταναλωτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή