Επενδυτικό ενδιαφέρον για υδρογονάνθρακες

Επενδυτικό ενδιαφέρον για υδρογονάνθρακες

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επαφές και με άλλες μεγάλες πολυεθνικές, πέραν των Total, ΕxxonMobil και Repsol, για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες βρίσκεται η ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων), όπως αποκάλυψε χθες, μιλώντας στο 2ο διεθνές πετρελαϊκό συνέδριο που διοργάνωσε η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, κ. Γιάννης Μπασιάς. Τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η ΕΔΕΥ σε συνεργασία με την PGS συμφώνησε να προχωρήσει σε νέα σεισμικά στην περιοχή κάτω από την Κρήτη, καθώς και σε τρισδιάστατα στην περιοχή της Κέρκυρας, στην περίπτωση που υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά και σε χερσαίες περιοχές ξεκινώντας από τα Γρεβενά. Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης (φωτ.) αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ, Total, ExxonMobil για νέα και παλιά οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης και ανακοίνωσε την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τη διευκόλυνση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Νέα, αναβαθμισμένα καθήκοντα

Καθήκοντα συμβούλου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού θα αναλάβει τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο οποίος γι’ αυτόν τον λόγο παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ. Ο κ. Τρυφωνόπουλος έλαβε την αναγνώριση για το έργο του στον ΕΟΤ από τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι, με τον οποίο έγινε και η συνεννόηση για την τοποθέτησή του στη νέα θέση. Προσεχώς θα ανακοινωθεί και το πρόσωπο που θα κληθεί να συνεχίσει στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού το έργο του κ. Τρυφωνόπουλου.

Εγκρίθηκε το ομολογιακό δάνειο για τη Sunlight

Επιβεβαιώθηκαν οι προχθεσινές πληροφορίες της στήλης για έκδοση του ομολογιακού δανείου της Sunlight. Στη χθεσινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της θυγατρικής του ομίλου Π. Γερμανού για άντληση 50 εκατ. ευρώ με την έκδοση έως 50.000 κοινών ομολογιών ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε τη διαγραφή της μετοχής της Kleemann Hellas και το δικαίωμα εξαγοράς του υπολοίπου 10% (squeeze out) για τις δημόσιες προτάσεις των «Μάρμαρα Κυριακίδης» και «Ιονική Ξενοδοχειακή».

Μειώθηκε κατά 1,1 δισ. το όριο χρήσης του ELA

Κατά 1,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το όριο άντλησης ρευστότητας, μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA, για τις εγχώριες τράπεζες, παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Οπως έγινε γνωστό από την Τράπεζα της Ελλάδος, η ΕΚΤ έκανε δεκτό το αίτημά της για μείωση του ορίου στα 44,2 δισ. από 45,3 δισ. που ήταν μέχρι τώρα. Η μείωση του ορίου αντανακλά τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, βελτίωση που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των συναλλαγών στη διατραπεζική αγορά. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η υποχώρηση της αβεβαιότητας επέτρεψε τις συναλλαγές repos με έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου.

Υψηλότερη η προσφορά της Exin Partners

Η επικράτηση του ελληνοαμερικανικού σχήματος Exin Partners στη μάχη διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής θεωρείται πλέον δεδομένη, στον βαθμό που η προσφορά του υπερκέρασε αυτήν της Fosun κατά 130 εκατ. ευρώ. Με αυτό το δεδομένο έχει αρχίσει και η φημολογία για τα πρόσωπα που θα ασκήσουν τη νέα διοίκηση, και μεταξύ αυτών τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου φημολογείται ότι θα αναλάβει ο κ. Χρήστος Αδαμαντιάδης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της AIG Γενικών στην Ελλάδα και μετέπειτα γενικός διευθυντής της Chartis Ρωσίας. Τη θέση του προέδρου οι πληροφορίες φέρουν να αναλαμβάνει ο κ. Παύλος Κανελλόπουλος της AIG στην Ελλάδα, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας εισήλθε στα τέλη του 2016 το Exin Group, σηματοδοτώντας με αυτή την εξαγορά και την είσοδό του στην ελληνική αγορά. Οι πληροφορίες επίσης φέρουν τις θυγατρικές της Εθνικής Ασφαλιστικής σε Κύπρο και Ρουμανία να εντάσσονται τελικώς και αυτές στη συμφωνία πώλησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή