Σφίγγουν τα «λουριά» FIFA, UEFA

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ) είχε χθες το πρωί τετραμελής αντιπροσωπεία από FIFA και UEFA.

Το απόγευμα υπήρξε συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένο, και αντιπροσωπεία Ενώσεων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του και στη συνέχεια με προέδρους Ενώσεων που στήριζαν τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ.

Οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA ζήτησαν να περάσουν στο καταστατικό της ΕΠΟ κατά τη Γ.Σ., που θα γίνει στις 30/6, τα εξής: α) Μείωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ από 21 σε 15 ή 17, β) αύξηση της εκπροσώπησης της Super League στην ΕΠΟ από 11% σε 22%, γ) μείωση των επιτροπών της ΕΠΟ και δημιουργία επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου και δ) μία ψήφος σε κάθε μέλος της Γ.Σ., Ενώσεις και ΠΑΕ Super League ή αντιστοίχως από τρεις ψήφους.

Επίσης, η UEFA γνωστοποίησε ότι προτίθεται να διορίσει «Επιτροπή Παρακολούθησης» (mediation committee), η οποία θα εποπτεύει την ορθή χρήση του καταστατικού και τη λειτουργία των επιτροπών, αλλά δεν θα παρεμβαίνει στο καθημερινό έργο της Ομοσπονδίας. Πάντως, προϋπόθεση για να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ είναι η τροποποίηση του αθλητικού νόμου.

Τέλος, ειπώθηκε ότι αν οι αλλαγές που θέλει η FIFA δεν περάσουν από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ και δημιουργηθεί ξανά αδιέξοδο, τότε θα επιστρέψει ο μπαμπούλας του «Grexit».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή