Γέφυρα χορού και ζωγραφικής

Γέφυρα χορού και ζωγραφικής

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το ερχόμενο Σάββατο 10 Ιουνίου και έως την Παρασκευή 23 του μηνός, το Rabbithole διοργανώνει το Rabbitlab 1.0, ένα φεστιβάλ χορού με βάση τη ζωγραφική, σε συνεργασία με την ομάδα «Νοσταλγία». Συγκεκριμένα, για 12 ημέρες, 10 ομάδες χορού εξερευνούν τη σχέση χορού και ζωγραφικής, υπό το δικό τους βλέμμα και τη δική τους αισθητική προσέγγιση.

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ των τεχνών αλλά και μεταξύ της θεωρίας και της πράξης ή της τεχνικής που μετέρχονται οι καλλιτέχνες. Κάθε ομάδα, εντός 40 λεπτών, καλείται, με αφορμή έναν πίνακα ή έναν ζωγράφο, να «χτίσει» μία χορογραφία με τουλάχιστον τρεις χορευτές. Οι ομάδες επελέγησαν από τους συντελεστές του φεστιβάλ, το οποίο, όπως ενημερώνουν οι ίδιοι, δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, επιτείνοντας τον διάλογο. Ενδιαφέρουσα είναι η χωρική ελευθερία που προσφέρει το φεστιβάλ στους καλλιτέχνες, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε χώρο του Rabbithole.

​​Αναλυτικά το πρόγραμμα στο: www.rabbitholespace.com/rabbitlab-1-0. Γερμανικού 20, Μεταξουργείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή