80 χρoνια πριν… 9-VI-1937

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Λονδίνον, 8. – Κατά τη σημερινήν συνεδρίασιν της Βουλής των Κοινοτήτων εις βουλευτής επηρώτησε εάν η βρεττανική Κυβέρνησις θα άφηνε να υποστή η Ισπανία εισβολήν ή κατάκτησιν υπό ξένης Δυνάμεως. O υφυπουργός των Εξωτερικών κ. Γκράμπορν [υποκόμης Cranborne, φωτογραφία] απήντησεν ως εξής: Ευχαρίστως δράττομαι της ευκαιρίας να δηλώσω, ως άλλως τε και επανειλημμένως κατά το παρελθόν η αγγλική Κυβέρνησις κατέστησε γνωστόν και ιδία όταν το ισπανικόν ζήτημα ήλθε προς συζήτησιν ενώπιον του Συμβουλίου της ΚΤΕ [Κοινωνίας των Εθνών] κατά τον παρελθόντα μήνα, ότι η διατήρησις της εδαφικής ακεραιότητος της Ισπανίας αποτελεί σοβαράν μέριμναν της Κυβερνήσεως της Αυτούς Μεγαλειότητος. Ο φιλελεύθερος βουλευτής κ. Μάντερ ηρώτησεν εάν η βρεττανική Κυβέρνησις θα έφθανε μέχρι πολέμου χάριν της εδαφικής ακεραιότητος της Ισπανίας. Ο κ. Γκράμπορν εθεώρησεν ότι δεν συνέτρεχε λόγος ν’ απαντήση εις τοιούτο ερώτημα.

ΤΖΙΝ ΧΑΡΛΟΟΥ: Λος Αντζελες, 8. – Η Τζίν Χάρλοου, η «γόησσα με τα πλατινένια μαλλιά» και το αγαλματένιο κορμί απέθανε χθες εις το Χόλλυγουντ. Ο Θάνατος της διασήμου καλλιτέχνιδος του κινηματογράφου, η οποία ήτο ηλικίας 26 ετών, προήλθε κατά τας σχετικάς πληροφορίας συνεπεία ουραιμίας. [Σημ. «Φ»: Η μητέρα της Χάρλοου, φανατική οπαδός κάποιας θρησκευτικής σέκτας δεν επέτρεπε την εισαγωγή της σε νοσοκομείο επί πεντάμηνο. Οταν η ασθενής εισήχθη, ήταν πολύ αργά].

BRILLIANTINE POMPEIA: Τα μαλλιά σας πάντοτε με την μπριγιαντίνη «Πομπέια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή