Στο Κάσελ ο Γ. Καμίνης για τα εγκαίνια της «documenta 14»

Στο Κάσελ ο Γ. Καμίνης για τα εγκαίνια της «documenta 14»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα εγκαίνια της «documenta 14», στο Κάσελ της Γερμανίας, θα παραστεί αύριο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Αυτή η κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, για πρώτη φορά στην 60χρονη ιστορία της, φιλοξενείται φέτος και σε δεύτερη πόλη, στην Αθήνα, όπου τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της, σε διάφορα σημεία της πόλης, έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα περίπου 250.000 άτομα.

Τα εγκαίνια στο Κάσελ θα τελεστούν από τους Προέδρους της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλο. Έτσι, από τις 10 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου, οπότε η έκθεση «ρίχνει αυλαία» στην Αθήνα, η «documenta 14» θα φιλοξενείται παράλληλα σε Αθήνα και Κάσελ, ενώ στη γερμανική πόλη θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Στο Κάσελ, έργα του Γ. Τσαρούχη και η συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι εκείνα που αναμένεται να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή