O Αστικός κήπος της Σεούλ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εγκαταλελειμμένο τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου του 1970, το οποίο φτάνει σε μήκος το 1 χιλιόμετρο, μεταμορφώθηκε στο δημόσιο πάρκο Seoullo, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας.

Επάνω στην υπερυψωμένη αυτή λωρίδα τοποθετήθηκαν 24.000 φυτά (δέντρα, θάμνους και λουλούδια) από 228 διαφορετικά είδη και υποείδη.

Η απόφαση για την αναμόρφωσή της λήφθηκε το 2015, όταν ο δήμος σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους φορείς έκρινε πως μια τέτοια κίνηση θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που περνούσαν από εδώ καθημερινά.

Στην καταπράσινη διαδρομή η βλάστηση δεν συναντάται μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στα θερμοκήπια, όπως είναι αναμενόμενο, αλλά στα πλέον αναπάντεχα σημεία.

Οι αρχιτέκτονες τοπίου του γραφείου MVRDV, με έδρα την Ολλανδία, τοποθέτησαν φυτά στα καφέ, στα καταστήματα και στη βοτανική βιβλιοθήκη, που μεταξύ άλλων σχεδιάστηκαν κατά μήκος του Seoullo. Ορισμένοι λένε ότι είναι η νοτιοκορεάτικη εκδοχή της High Line της Νέας Υόρκης.

www.mvrdv.nl

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή