Το NOBU ξαναγράφει ιστορία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Nobu Downtown, το εστιατόριο που για περισσότερα από 20 χρόνια διαμορφώνει τη νεοϋορκέζικη γαστρονομική σκηνή, μετακόμισε από την Tribeca στην καρδιά του Financial District.

Οι ιδιοκτήτες του, ο παραγωγός Meir Teper, ο ηθοποιός Robert De Niro, ο σεφ Nobu Matsuhisa και o επιχειρηματίας Drew Nieporent ζήτησαν από τον David Rockwell, ο οποίος είχε σχεδιάσει το πρώτο Nobu, να αναλάβει και το νέο των 1.336 τ.μ.

Στο ιστορικό κτίριο όπου στεγάζεται, πρώην έδρα της AT&T στο Μανχάταν, εφαρμόζονται αυστηροί περιορισμοί που δεν επιτρέπουν αλλοιώσεις στην αρχιτεκτονική του, συνεπώς παρά την άνεση χώρου δεν υπήρχαν μεγάλα περιθώρια παρεμβάσεων.

Σημεία αναφοράς στο σημερινό Nobu Downtown αποτελούν το γλυπτό του John Houshmand από μαύρη τέφρα, που κρέμεται από την οροφή και μοιάζει με μελάνι καλλιγραφίας, και οι 50 δωρικές κολόνες με ύψος 12 μ.

Μοναδική και η κουζίνα του εστιατορίου που συνδυάζει διαφορετικές κουλτούρες. Μάλιστα, το ιαπωνο-περουβιανό μενού του βραβεύεται διαρκώς από το 1994.

www.noburestaurants.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή