Σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. προχωράει η Sunlight

Σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. προχωράει η Sunlight

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αποπληρωμή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού των επιχειρήσεων του ομίλου θα αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την κοινή ομολογιακή έκδοση της εταιρείας Sunlight. Η εταιρεία προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες την προσφορά 50.000 ομολογιών, αξίας 1.000 ευρώ η κάθε μία, με στόχο την άντληση εσόδων 50 εκατ. Η έκδοση θα ολοκληρωθεί εφόσον η προσφορά καλυφθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, δηλαδή εκδηλωθεί ζήτηση μεγαλύτερη των 30.000 ομολογιών. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η επιχείρηση σκοπεύει να διαθέσει από τα έσοδα που θα υπάρξουν:

• 27 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή δανείων.

• 8 εκατ. ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης.

• 5 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη θυγατρική Sunlight Recycling.

• 7 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό της μητρικής Sunlight.

• 3 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες επέκτασης του ομίλου στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, η εταιρεία σκοπεύει να ιδρύσει δύο νέες θυγατρικές στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, στόχος είναι η δημιουργία δύο θυγατρικών εταιρειών (service hubs) με αντικείμενο τη συναρμολόγηση μπαταριών, την υποστήριξη μεταπώλησης (after sales), τη συλλογή συσσωρευτών κ.ά.

Σχετικά με τον δανεισμό της επιχείρησης, το σύνολο των βραχυπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων δανείων ανέρχεται σε 82 εκατ. Εξ αυτών τα 40 εκατ. συνιστούν βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ο οποίος θα καλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος του από το προϊόν προσφοράς των ομολογιών. Επίσης, σημαντικό μέρος από το ποσό των 5 εκατ. που θα διατεθεί στη θυγατρική θα οδηγηθεί στη μείωση της μόχλευσης της επιχείρησης. H τελευταία έχει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 16,5 εκατ.

Από το σύνολο της έκδοσης, τα 2/3 θα αξιοποιηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της (2017), ενώ το υπόλοιπο 1/3 θ’ αξιοποιηθεί κατά την τριετία 2018-2020. Ολα δείχνουν ότι οι ελληνικές εταιρείες ωθούνται στην έκδοση κοινών ομολογιών, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο, διαπραγμάτευσής τους στην εγχώρια χρηματαγορά. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να εξασφαλίσουν φθηνότερα κεφάλαια προκειμένου να αναχρηματοδοτήσουν παλαιότερο και ακριβότερο δανεισμό ή να μειώσουν τα επίπεδα μόχλευσής τους.

Οι όροι της έκδοσης των ομολογιών της Sunlight αναμένεται να παρουσιαστούν στις 13 Ιουνίου και η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει από 14 έως 16 Ιουνίου. Η παράδοση των (άυλων) ομολογιών θα γίνει 20 Ιουνίου και η έναρξη διαπραγμάτευσής τους θα ξεκινήσει την επόμενη ημέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή