Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ιταλικών ομολόγων

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των ιταλικών ομολόγων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευφορία στις αγορές προκάλεσε η κατάρρευση της συμφωνίας για αναθεώρηση του εκλογικού νόμου στην Ιταλία, γεγονός που απομακρύνει τα πιθανολογούμενα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Το θετικό κλίμα αντανακλάται και στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, που σημείωσαν χθες τη μεγαλύτερη πτώση για φέτος. Ενδεικτικά, η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε χθες κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,097%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων, γεγονός που αντανακλάται, προς το παρόν, στην εξομάλυνση της πορείας των ιταλικών ομολόγων έπειτα από περίοδο παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με τον Λούκα Καζουλάνι, στρατηγικό επενδυτή της ιταλικής UniCredit, «τις τελευταίες εβδομάδες υπήρχε μεγάλη πίεση προς τα ιταλικά ομόλογα, καθώς η ιδέα για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών φέτος δεν ήταν καλοδεχούμενη από τους επενδυτές». Επίσης, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, ο οποίος μέχρι πρότινος τασσόταν υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συμφωνία για την αναθεώρηση του εκλογικού νόμου. Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, που είναι ο μόνος ο οποίος έχει την εξουσία να διαλύσει τη Βουλή, ζήτησε την κατάρτιση νέου εκλογικού νόμου, καθώς υπάρχει υπερβολικά μεγάλη απόκλιση μεταξύ των συστημάτων για την εκλογή μελών στα δύο σώματα της βουλής. Τα spreads των ιταλικών ομολόγων, δηλαδή η διαφορά των αποδόσεων μεταξύ των ιταλικών και των γερμανικών ομολόγων, παρουσίασαν βελτίωση και διαμορφώθηκαν στις 184 μονάδες βάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή