SPD: Οι επιχειρήσεις θα εγκαταλείπουν την Ελλάδα αν δεν μειωθεί η φορολογία

SPD: Οι επιχειρήσεις θα εγκαταλείπουν την Ελλάδα αν δεν μειωθεί η φορολογία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι αν δεν υπάρξει σύντομα μείωση στους φόρους, οι επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την Ελλάδα, εξέφρασε σε συνέντευξή της στην Deutsche Welle, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ, ενώ δεν δίστασε να επικρίνει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την στάση του στο ζήτημα του χρέους.

«Ο φορολογικός δείκτης για τις επιχειρήσεις που φτάνει ως και το 75% είναι πολύ υψηλός. Αν δεν μειωθούν οι φόροι, οι επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του SPD, σχολιάζοντας ότι δεν συμφωνεί με την κριτική του Σόιμπλε ότι η ελληνική κυβέρνηση φορτώνει τα βάρη του χρέους στα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και δεν επιβαρύνει τους πλούσιους.

«Ο κ. Σόιμπλε εκφράζει τη θέση του CDU και όχι της Γερμανίας – και ούτε καν των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ανέφερε πως «η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα, και εν μέρη τα έχει υπερκαλύψει, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του πρωτογενούς πλεονάσματος», συμπληρώνοντας ότι για αυτόν τον λόγο θα πρέπει η χώρα να αποκτήσει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Ετσι θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα οικονομικά περιθώρια για φορολογικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα καταστήσουν ελκυστική την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και όχι απαγορευτική λόγω της υπερβολικής φορολογίας. Η άρση εμποδίων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι άλλωστε και προς το γερμανικό συμφέρον», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, δε, στις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις από την πλευρά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον η Ελλάδα έχει εφαρμόσει αυτά που είχε υποσχεθεί, ο Σνάιντερ συμφώνησε λέγοντας πως «πρόκειται για μια "έντιμη" προσδοκία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή