Ιράν: Έξι νέες συλλήψεις για τις επιθέσεις στην Τεχεράνη

Ιράν: Έξι νέες συλλήψεις για τις επιθέσεις στην Τεχεράνη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα έξι υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τεχεράνη, στις οποίες σκοτώθηκαν 17 άτομα συνέλαβαν οι ιρανικές αρχές.

«Έξι άτομα τα οποία σίγουρα συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τετάρτης στην Τεχεράνη, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν», τόνισε ο εισαγγελέας της επαρχία Κορντεστάν στο δυτικό Ιράν, Αλιακμπάρ Γκαρούσι.

Το Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι ο εγκέφαλος των επιθέσεων είναι νεκρός και ότι συνελήφθησαν επτά άτομα τα οποία θεωρείται ότι βοήθησαν τους δράστες. Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πληροφοριών ότι 41 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τεχεράνη και στις επαρχίες Κερμανσάχ, Κουρδιστάν και Δυτικό Αζερμπαϊτζάν.

Στα πρόσωπα αυτά συμπεριλαμβάνονται «πράκτορες» του ΙΚ, «επιχειρησιακές ομάδες» και «οι σημαντικότεροι συντονιστές» της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα. Κατασχέθηκαν επίσης «έγγραφα και εξοπλισμός που προοριζόταν για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του Χομεϊνί από βομβιστές αυτοκτονίας και ενόπλους, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή