Γήπεδο ΑΕΚ: Ανοίγει ο δρόμος για έκδοση της οικοδομικής άδειας

Γήπεδο ΑΕΚ: Ανοίγει ο δρόμος για έκδοση της οικοδομικής άδειας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον ορισμός της υπηρεσίας η οποία θα ελέγξει -αντί του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- μια μελέτη που είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το αρχικό στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης του γηπέδου της ΑΕΚ προχώρησε σήμερα το υπουργείο Υποδομών. Ο λόγος για την υψομετρική μελέτη (μια τεχνικής φύσης μελέτη που είναι απαραίτητη όταν δεν υπάρχει οριστικά διαμορφωμένο πεζοδρόμιο), για την έγκριση της οποίας απαιτείται γνωμοδότηση του οικείου δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι η εμπλοκή του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας (που έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην ανέγερση του γηπέδου) στην υψομετρική μελέτη οδήγησε σε μακρά διαμάχη με την ΑΕΚ, καθώς ο δήμος αρνούνταν να γνωμοδοτήσει ζητώντας συνεχώς επιπρόσθετες διευκρινίσεις.

Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, η Πολιτεία αποφάσισε τη «μετακίνηση» της αρμοδιότητας με φωτογραφική ρύθμιση στον ν.4467/2017 (νόμος για τους δασικούς χάρτες), σύμφωνα με την οποία στις περιπτώσεις γηπέδων άνω των 15.000 θέσεων το υπουργείο Υποδομών μπορεί να εγκρίνει την εκπόνηση ή έγκριση μελετών ή τμημάτων μελετών. Όπως προβλέπεται στη σημερινή απόφαση του υπουργείου Υποδομών, τον έλεγχο και την έγκριση της υψομετρικής μελέτης θα κάνει για λογαριασμό της Πολιτείας η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών.

Δεν είναι πάντως η πρώτη ρύθμιση που έγινε για τη συγκεκριμένη υπόθεση: η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ θα γίνει εφικτή χάρη σε ειδική ρύθμιση στον νόμο για το Ρυθμιστικό της Αθήνας (ν.4277/14), με την οποία ξεπεράστηκαν προηγούμενες αντιρρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε άλλες, παρελθούσες ειδικές ρυθμίσεις. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της μελέτης ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή