«Ταρακουνήθηκε» και η γειτονική Τουρκία από τον σεισμό 6,1 ρίχτερ

«Ταρακουνήθηκε» και η γειτονική Τουρκία από τον σεισμό 6,1 ρίχτερ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανικός προκλήθηκε και στη γειτονική Τουρκία από τη σεισμική δόνηση των 6,1 ρίχτερ με επίκεντρο το τρίγωνο Λέσβου, Χίου και τουρκικών παραλίων, η οποία έγινε αισθητή στην Σμύρνη και στις δυτικές πόλεις της χώρας – στα Δαρδανέλια (Τσανάκκαλε) και το Μπελικεσίρ- καθώς και στην Κωσταντινούπολη. Όπως διευκρίνισαν οι τοπικές αρχές, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα.

 

Deprem binaları ayırdı

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων, ύστερα από εκτεταμένη έρευνα δεν έχει εντοπίσει ζημιές σε κτίρια. Οι κάτοικοι, ωστόσο έτρεξαν πανικόβλητοι να βγουν στους δρόμους, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η ίδια αρχή σημείωσε ότι υπήρξαν 16 μετασεισμοί ισχύος μεταξύ 4 και 4,9 ρίχτερ, ενώ οι ειδικοί στην Τουρκία προβλέπουν ότι μπορεί να ακολουθήσουν περισσότεροι. 

Το τελευταίο διάστημα πολύ σεισμολόγοι αναφέρουν ότι δεν είναι απίθανο να εκδηλωθεί μία μεγάλη σεισμική δόνηση με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή