Νέος αντεισαγγελέας στον Αρειο Πάγο ο Ιωάννης Αγγελής

Νέος αντεισαγγελέας στον Αρειο Πάγο ο Ιωάννης Αγγελής

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου ο εισαγγελέας εφετών Ιωάννης Αγγελής που επόπτευε ως σήμερα την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Παράλληλα, κατά της σημερινές προαγωγές  από το 15μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου, παραλείφθηκε όπως ήταν αναμενόμενο, από την προαγωγή της  στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, ενώ έγιναν 17 ακόμη προαγωγές εισαγγελικών λειτουργών.

Η κυρία Τσατάνη είχε καταθέσει αίτηση για την προαγωγή της στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ωστόσο η προαγωγή της δεν υλοποιήθηκε για καθαρά τυπικούς λόγους. Ειδικότερα, δεν προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω της απόφασης του Δευτεροβάθμιου 9μελούς Πειθαρχικού  Συμβούλιου του Αρείου Πάγου με την οποία επικυρώθηκε η πρωτοβάθμια πειθαρχική απόφαση που τις επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα  Βγενόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τσατάνη έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η εν λόγω πειθαρχική απόφαση, υποστηρίζοντας  ότι έχει παραβιαστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και η Ελληνική νομοθεσία.

Ο κ. Αγγελής το πρώτο  δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου με απόφαση του ΑΔΣ αντικατέστησε το συνάδελφό του Κωνσταντίνο Τζαβέλλα ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, επί μια τετραετία.

Μετά την προαγωγή του ο κ. Αγγελής θα εγκαταλείψει τη θέση του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα επιλέξει τον αντικαταστάτη του.          

Ο νέος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1957 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983. Από το βαθμό του εισαγγελέα Εφετών ο  κ. Αγγελής διαδραμάτισε ρόλο στην υπόθεση του Ανδρέα  Βγενόπουλου.

Παράλληλα, από το ΑΔΣ προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών και εξής 5 αντεισαγγελείς Εφετών: Χαράλαμπος Μωυσίδης, Ευάγγελος Κασαλιάς, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Σοφία Αποστολάκη και Βασιλική Χριστούλη.

Ακόμη, προήχθησαν στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών οι εξής 6 εισαγγελείς Πρωτοδικών: Μαρία Σπυροπούλου, Ζωή Νικολάου, Δημήτριος Σταύρου-Βρακάς, Ευάγγελος Μαστάκας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Καλλιρόη Νταίκου.

Τέλος, στον βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών προάγονται οι εξής 6 αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: Γεώργιος Πολυκράτης, Ιωακείμ Κασωτάκης, Ειρήνη Πελεκάνου, Κωνσταντίνα Θάνου, Στυλιανή Γιαιλόγλου και Δήμητρα Τσιαρδακλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή