Ποινή φυλάκισης 30 ημερών στον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης

Ποινή φυλάκισης 30 ημερών στον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθηκε στο σπίτι του χθες πριν από μια αντικυβερνητική διαδήλωση, καταδικάστηκε από ρωσικό δικαστήριο σε φυλάκιση 30 ημερών για την κατά συρροή παραβίαση του νόμου περί οργάνωσης δημοσίων συγκεντρώσεων, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters.

Σε μήνυμα στο Twitter, το οποίο κοινοποίησε η εκπρόσωπος του Ναβάλνι χθες, ανακοινώθηκε ότι διακόπηκε και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείο του 41χρονου πολιτικού.

Τη Δευτέρα,  η αστυνομία συνέλαβε διαδηλωτές που εξέρχονταν από σταθμό του μετρό στην πλατεία Πούσκιν, για να παρευρεθούν στη διαδήλωση στο κέντρο της Μόσχας, κάνοντας παράλληλα χρήση μεγαφώνων, ώστε να πείσει το πλήθος που άρχισε να συγκεντρώνεται να διαλυθεί.

Επιπλέον, αστυνομικοί μπλόκαραν περίπου 1.000 διαδηλωτές, οι οποίοι ξεκίνησαν να κινούνται προς το Κρεμλίνο. Οι συλλήψεις στη ρωσική πρωτεύουσα ξεπέρασαν τις 200, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκανανχρήση σπρέι πιπεριού κατά του πλήθους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή