Ν.Δ.: «Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών»

Ν.Δ.: «Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήμαρχος σε απόγνωση, κοινωνία σε εγκατάλειψη και σε ανασφάλεια, νέο άβατο ανομίας. Θα μπορούσε να είναι σε τίτλους η κατάσταση στο Μενίδι, για την οποία συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου μαθητή και τον νόμο του καλάσνικοφ που επικρατεί στην περιοχή ήταν μόνο η αφορμή για να αναδείξει η Ν.Δ. την ατζέντα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και την ανάγκη αποκατάστασής της που αποτελεί προτεραιότητά της. Και την οποία σκοπεύει να κρατήσει ψηλά, μαζί με άλλα μέτωπα της καθημερινότητας που απειλούν την «κανονικότητα» του πολίτη.

Το προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε στην Πειραιώς, παρουσία του δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού –και αφού το ζήτημα μονοπώλησε τον χθεσινό «πρωινό καφέ»– ότι τα ζητήματα ασφάλειας αποτελούν «κεντρική πολιτική προτεραιότητα για τη Ν.Δ.». Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε εξάλλου ότι η Ν.Δ. έχει αναφερθεί επανειλημμένως στα προβλήματα που υπάρχουν στη Δυτική Αττική και δη στον Δήμο Αχαρνών, ως παράδειγμα παραβατικών συμπεριφορών. «Θα επιμείνουμε στη σημασία να αναδεικνύουμε αυτά τα θέματα», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και η πρώτη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας απέναντι στον πολίτη.

Δεν είναι, εξάλλου, η πρώτη φορά που η Πειραιώς αναδεικνύει το δόγμα «νόμος και τάξη» και την προτεραιότητα αποκατάστασης της δημόσιας ασφάλειας, προνομιακό πεδίο της Κεντροδεξιάς, το οποίο συσπειρώνει και τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την έξαρση της εγκληματικότητας σε επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή στην «ώρα του πρωθυπουργού». Τότε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε μιλήσει για το άβατο των Εξαρχείων, καθώς και για ανάλογα φαινόμενα σε περιοχές όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές και ο Ασπρόπυργος. Η απάντηση που είχε λάβει από τον κ. Τσίπρα ήταν ότι το θέμα «δεν είναι επίκαιρο».«Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Η κυβέρνηση δεν ξέρουμε αν ξέρει ή αν θέλει. Για μας το ζήτημα αποτελεί διαρκή προτεραιότητα και είναι ψηλά στην ατζέντα. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση είναι επίκαιρο μόνο όταν συμβαίνει κάτι. Για μας είναι πάντα επίκαιρο», λένε στην Πειραιώς. Και παραπέμπουν στις δηλώσεις του Νίκου Τόσκα τον Ιανουάριο του 2016 ότι η πάταξη της ανομίας αποτελεί προτεραιότητά του.

Αναβολή συζήτησης

Εξάλλου, παρότι δεν υπήρξε σχετική επίσημη τοποθέτηση, δεν πέρασε απαρατήρητο στον τρίτο όροφο της Πειραιώς το γεγονός ότι αναβλήθηκε η χθεσινή σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής με παρόντα τον κ. Τόσκα, την οποία είχε ζητήσει ο Γιώργος Καμίνης. Επισήμως, λόγω της απουσίας του υπουργού στη Λέσβο, απουσία, πάντως, που μοιάζει προσχηματική.

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη, όπου εκτός από τον δήμαρχο Αχαρνών μετείχαν ο αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι βουλευτές Αττικής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας, καθώς και οι δύο διατελέσαντες υπουργοί Δημόσιας Τάξεως επί Ν.Δ. Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας, έγινε εκτενής συζήτηση για όλες τις πτυχές του κεφαλαίου «Μενίδι». Ο δήμαρχος εμφανίστηκε σε απόγνωση, ζητώντας τη συνδρομή της Ν.Δ. για την αποκατάσταση της ασφάλειας, ενώ ειδική συζήτηση έγινε για το γεγονός ότι το ζήτημα της εγκληματικότητας είναι προβληματικό σε πολλά επίπεδα. Τόσο σε επίπεδο νομοθεσίας (νόμος Παρασκευόπουλου) όσο και σε επίπεδο πολιτικής βούλησης. Στην Πειραιώς δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «φυτρώνουν συνεχώς νέα άβατα», όπως έλεγε στέλεχος της Ν.Δ., ενώ η Ελληνική Αστυνομία παρεμποδίζεται στο έργο της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή