Αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας τον Μάρτιο

Αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας τον Μάρτιο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατακόρυφη ήταν η αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, καθώς ενισχύθηκε η κινητικότητα των εταιρειών του ξενοδοχειακού κλάδου, αναφορικά με επεκτάσεις, αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις υφιστάμενων μονάδων, όπως επίσης και ανέγερσης νέων. Πρόκειται για τάση η οποία είχε ενισχύσει την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας και κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, προτού σημειωθεί νέα στασιμότητα κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που ανακοινώθηκαν χθες, κατά τον Μάρτιο η συνολική οικοδομική δραστηριότητα ανήλθε σε 1.344 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 268,9 χιλιάδες τ.μ. επιφάνειας και 1.181,1 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, καταγράφοντας άνοδο κατά 24,7% στον αριθμό των αδειών, κατά 49,1% στην επιφάνεια και κατά 63,4% στον όγκο, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αντίστοιχα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα ανήλθε σε 1.335 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 267,3 χιλιάδες τ.μ. επιφάνειας και 1.174,6 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25,1% με βάση τον αριθμό των αδειών, κατά 54,2% με βάση την επιφάνεια και κατά 71% με βάση τον όγκο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Συνολικά κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα παρουσίασε αύξηση κατά 11,5% με βάση τον αριθμό των αδειών, κατά 24,6% με βάση την επιφάνεια και κατά 16,7% με βάση τον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Αντίστοιχα, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα καταγράφει ετήσια αύξηση κατά 11,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 21,2% στην επιφάνεια και κατά 13,9% στον όγκο.

Κατά την περίοδο των τελευταίων 12 μηνών, δηλαδή από τον Απρίλιο 2016 έως τον Μάρτιο 2017, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα ανήλθε σε 12.829 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 2.528,7 χιλιάδες τ.μ. επιφάνειας και 10.908,3 χιλιάδες κυβικά μέτρα όγκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή