ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της πλήρους χρηματοδότησης για φυσικές καταστροφές η Κρέτσου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την πρότασή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πλήρη χρηματοδότηση σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές ανακοίνωσε σήμερα η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, ενώ σημείωσε: 

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε πλήρως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις θέσεις απασχόλησης για τους νέους μέσω της Εγγύησης Απασχόλησης για τη νεολαία. Ή γιατί δεν μπορούμε να συγχρηματοδοτήσουμε πλήρως και στο 100% ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα, που έχουν χάσει το βιος τους και ζουν μέσα σε αυτοκίνητα. Στη Μαδέρα έχουν καεί σπίτια από πυρκαγιές… Γι αυτό, όπως σας είπα, αύριο κιόλας θα πάω στα νησιά που έχουν πληγεί από τον εγκέλαδο. Γιατί είναι εύκολο να κάθεται κάποιος στις Βρυξέλλες και να λέει "δεν συμφωνώ με την πλήρη χρηματοδότηση 100%"... ρωτήστε όμως τα κράτη-μέλη που δεν έχουν τα κονδύλια, πού θα βρουν να χρηματοδοτήσουν έστω και κατά 5% τέτοιες ενέργειες».

Η κ. Κρέτσου αναμένεται να επισκεφθεί αύριο τα νησιά του Αιγαίου που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, όπως είπε η ίδια στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαντώντας σε ερωτήσεις του αντιπροέδρου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς και άλλων Ελλήνων ευρωβουλευτών. «Έχετε την πλήρη συμπαράστασή μας. Ο ελληνικός λαός έχει την πλήρη αλληλεγγύη μας για τον σεισμό που έπληξε τα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε η κ. Κρέτσου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κ. Κρέτσου, απόψε στις 20.00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ