ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία αστυνομικός, τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Μόναχο, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι ο δράστης, που συνελήφθη, δεν είχε «πολιτικά ή θρησκευτικά» κίνητρα.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στον σταθμό του Ουντερφέρινγκ, βόρεια του Μονάχου, στη διάρκεια ενός ελέγχου που διεξήγαγε η αστυνομία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου, Μάρκους ντα Γκλόρια Μάρτινς.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ένας άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, προσπάθησε να σπρώξει έναν ή πολλούς αστυνομικούς στις ράγες την ώρα που στον σταθμό έφτανε ένας συρμός. Στη συνέχεια, ακολούθησε συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας ο άνδρας κατάφερε να αρπάξει το όπλο μιας αστυνομικού, την οποία έπειτα πυροβόλησε και τραυμάτισε «σοβαρά» στο κεφάλι.

Η αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή της, ενώ δύο άλλοι άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς όμως να διατρέχουν κίνδυνο, τόνισε ο Μάρτινς στη γερμανική τηλεόραση. Ο δράστης είναι επίσης τραυματισμένος.

«Πρόκειται για έναν άνδρα που έδρασε μόνος για προσωπικούς λόγους, δεν υπήρχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο», εξήγησε ο διοικητής της αστυνομίας του Μονάχου.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η αστυνομία της πόλης στον λογαριασμό της στο Twitter. Ωστόσο η κυκλοφορία των τρένων διακόπηκε προσωρινά, ενώ μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε λίγα λεπτά μετά το συμβάν στον σταθμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ