Οι… ηλεκτρισμένοι πρωτευουσιάνοι στην πλατεία Νερού

Οι… ηλεκτρισμένοι πρωτευουσιάνοι στην πλατεία Νερού

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλεκτρονικοί και ηλεκτρισμένοι, οι Thievery Corporation έρχονται ξανά στην Αθήνα, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Release Athens, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιουνίου, για να συναντήσουν το ελληνικό κοινό που τους ακολουθεί πιστά και που οι ίδιοι, κατά δηλώσεις τους, αγαπούν βαθιά. Οι Αμερικανοί… πρωτευουσιάνοι, ήδη από το 1995, κατάφεραν, την εποχή, μάλιστα, που η grunge και η brit pop κυριαρχούσαν στο μουσικό σύμπαν του πλανήτη, να δημιουργήσουν με τον ευχάριστα πολυσυλλεκτικό τους ήχο –φανατικούς– ακροατές, πιστούς εδώ και 22 χρόνια.

Με τζαζ, ρέγκε, μποσανόβα, ηλεκτρονικές και ραπ «ανησυχίες», με τη γνώριμη λοξή ματιά και τις ενορχηστρώσεις –ιδίως στις ζωντανές τους εμφανίσεις– οι Thievery Corporation επιμένουν στην κοινωνική τους κριτική, στην έκφραση των καιρών μας, στον πλανήτη που σκοτεινιάζει. Οι καλλιτεχνικές πυρηνικές εκρήξεις που δημιουργούν οι Rob Garza και Eric Hilton, οι μουσικοί και παραγωγοί που αποτελούν τη βάση και γεννούν την ορμή της μπάντας, έχουν κάνει εκατομμύρια φαν σε όλο τον κόσμο να βρίσκουν στη μουσική τους –και στην παρουσία τους– έναν συνοδοιπόρο στη δύσκολη «υποχρέωση» που λέγεται καθημερινότητα.

Ανεξάρτητοι όλα αυτά τα χρόνια, με δική τους εταιρεία και «οικογενειακές» δημόσιες σχέσεις, οι Thievery Corporation, μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει δέκα άλμπουμ, ενώ έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, όπως οι David Byrne, The Flaming Lips, Anushka Shankar, Femi Kuti κ.ά. και έχουν εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο, όπως το Coachella και το Lollapalooza.

Ομως δεν θα είναι μόνοι τους. Εχουν καλή παρέα τους Archive, οι οποίοι φαίνεται ότι αγαπούν την Ελλάδα, αφού, τα τελευταία χρόνια, επανέρχονται συχνά. Οι φλεγματικοί Βρετανοί, με τους ηλεκτρονικούς ήχους αλλά και πιο… παραδοσιακές indie και progressive μελωδίες, ξέρουν ότι η ανατρεπτική τους δισκογραφία ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση του Ελληνα που «βράζει» το αίμα του. Είναι, όμως, και εκείνοι που ξέρουν να σου κάνουν παρέα όταν όλα μοιάζουν να καταρρέουν.

Μαζί τους και οι Kadebostany, που θα γεμίσουν την πλατεία Νερού με τις κινήσεις και τα… ακροβατικά τους, γνώριμα σε όσους ακολουθούν τη δυναμική τους παρουσία στην Ελλάδα – και, απ’ ό,τι φάνηκε δύο χρόνια πριν, δεν είναι λίγοι!

Συνοδοί όλων των παραπάνω, οι Αθηναίοι Ω-Ray και οι Θεσσαλονικείς Chinese Basement.

​​Release Athens, πλατεία Νερού, Δέλτα Φαλήρου. 16/6, από τις 16.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή