Συνάντηση Μπρινό Λε Μερ με Ευκλείδη Τσακαλώτο

Συνάντηση Μπρινό Λε Μερ με Ευκλείδη Τσακαλώτο

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείγματα της γαλατικής ευγένειας σε όλο της το μεγαλείο έδωσε χθες ο νέος Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών. Χαμογελαστός –και κομψότατος– ο νέος πολιτικός χαιρέτησε έναν-έναν διά χειραψίας όλους τους δημοσιογράφους που περίμεναν στον διάδρομο του έκτου ορόφου, πριν συναντήσει τον κ. Ευκλ. Τσακαλώτο. Τις δηλώσεις του δεν δίστασε να τις κάνει στα αγγλικά, θυσιάζοντας τη γνωστή «υπερηφάνεια» των Γάλλων για τη γλώσσα τους, προκειμένου να γίνει κατανοητός. Μάλιστα, όταν έφευγε από το κτίριο της οδού Νίκης, διέσχισε τον δρόμο προκειμένου να μιλήσει και στις κάμερες που είχαν στηθεί απέναντι και τον περίμεναν. Το κομποσκοίνι από το νησί της Αμοργού που επέδειξε στη συνέχεια έξω από το Μαξίμου, ως «γούρι» για να βοηθήσει και η θεά Τύχη τη διαπραγμάτευση, δεν άφησε καμιά αμφιβολία ότι ο Γάλλος είχε έρθει αποφασισμένος να κερδίσει τις εντυπώσεις. Και το πέτυχε. Τώρα, αν η Γαλλία θα πετύχει κάτι και στο Eurogroup, είναι άλλη ιστορία.

Αναβλήθηκε η ημερίδα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ

Αναβλήθηκε η ημερίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τη δεύτερη αξιολόγηση και τις προοπτικές της οικονομίας, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των συνδικαλιστών που πρόσκεινται κυρίως στη ΛΑΕ. Τη ματαίωσή της είχε ζητήσει και ο Π. Λαφαζάνης, κατηγορώντας την ηγεσία της ΓΣΕΕ ότι διοργανώνει μνημονιακές φιέστες, ενώ είχε προγραμματιστεί και κινητοποίηση έξω από τον χώρο διεξαγωγής. Τυπικά, πάντως, η ημερίδα αναβλήθηκε λόγω του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου που ορίστηκε για σήμερα, καθώς ένας από τους κεντρικούς ομιλητές ήταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος.

Σημαντικές διακρίσεις για την Πειραιώς

Τρεις διακρίσεις απέσπασε η Τράπεζα Πειραιώς για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, στην ετήσια δημοσκόπηση της εταιρείας Extel, που γίνεται με άμεση ψηφοφορία από τους παράγοντες της αγοράς. Ο κ. Γ. Πουλόπουλος, αναπλ. CEO, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος στην Ελλάδα μεταξύ 21 συμμετοχών και 6ος πανευρωπαϊκά μεταξύ 97 συμμετοχών. Ο κ. Γ. Μαρινόπουλος, αναπλ. CFO, ψηφίστηκε καλύτερος μεταξύ 20 συμμετοχών και 6ος πανευρωπαϊκά μεταξύ 92 συμμετοχών. Τέλος, κ. Χρ. Μπερμπάτη αναδείχθηκε καλύτερη υπεύθυνη επενδυτικών σχεδίων.

Περιμένουν τη γενική συνέλευση στις 30/6

Στη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου, παραπέμπεται η έγκριση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η «έγκριση της συναλλαγής πώλησης πλειοψηφικής κεφαλαιακής συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας στη θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία «Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ». Μέχρι τότε η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα το όνομα του υποψήφιου αγοραστή, που με βάση όλες τις πληροφορίες, θα είναι το Group Exin Partners, που κρίθηκε προτιμητέος επενδυτής με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Μνημόνιο συνεργασίας ΟΛΠ και λιμένα Σαγκάης

Σε περαιτέρω αύξηση των φορτίων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας μπορεί να προσδοκά ο ΟΛΠ, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MOU) με το λιμάνι της Σαγκάης (Shanghai International Port Group – SIPG). Η σχετική συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη χθες ανάμεσα στον κ. Αθανάσιο Λιάγκο, μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ και τον πρόεδρο της SIPG, κ. Τσεν Σουγιουάν. Πέραν της παροχής της δυνατότητας για από κοινού συζητήσεις των δύο λιμένων με τις ναυτιλιακές εταιρείες, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν σε τομείς όπως οι μελέτες έργων, η εκπαίδευση προσωπικού, η ανταλλαγή πληροφοριών και η τεχνική βοήθεια. Ο όμιλος της Cosco, μέσω της Cosco Shipping Group, ανακοίνωσε χθες και την επίτευξη συμφωνίας για την απόκτηση του 15% του λιμανιού της Σαγκάης, σε μια συμφωνία αξίας άνω των 2,5 δισ. ευρώ. Η μετοχική συμμετοχή της Cosco τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στο λιμάνι της Σαγκάης γεννά σημαντικές ευκαιρίες για το ελληνικό λιμάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή