Διαμαρτυρία στο υπ. Προστασίας του Πολίτη από κατοίκους του Μενιδίου

Διαμαρτυρία στο υπ. Προστασίας του Πολίτη από κατοίκους του Μενιδίου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εννέα λεωφορεία μετέβησαν από το δημαρχείο Αχαρνών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματικότητα στην περιοχή, κάτοικοι του Μενιδίου.

Οι κάτοικοι, περίπου 250 άτομα, έχουν μαζί τους μαύρες σημαίες και πλακάτ που γράφουν «έξω η πρέζα από το Μενίδι».

Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή το θάνατο 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα την περασμένη Πέμπτη.

«Δεν έχει κανονιστεί κάποια συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, ωστόσο η σημερινή κινητοποίηση «είναι μια συνέχεια της πίεσης που ασκείται από τους συμπολίτες μας κι εμάς, την ενιαία δημοτική αρχή, προκειμένου η πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας».

Επιπλέον ο κ. Κασσαβός υπογράμμισε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι αυτό που θα πρέπει να αναλάβει αυτό το έργο. «Έχουμε μια αγωνία που κορυφώθηκε μετά το θάνατο του αδικοχαμένου μαθητή και προσδοκούμε ότι η πολιτεία θα κάνει το καθήκον της».

Τελικά ο δήμαρχος Αχαρνών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Την Τετάρτη θα γίνουν νέες συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου και της αστυνομίας για να συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στην περιοχή.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή