Από 4,2% έως 4,7% το εύρος επιτοκίου για το ομολογιακό της Sunlight

Από 4,2% έως 4,7% το εύρος επιτοκίου για το ομολογιακό της Sunlight

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από 4,2% έως 4,7% ορίσθηκε το εύρος της απόδοσης των προς έκδοση κοινών ομολογιών της Sunlight. Η εταιρεία πρόκειται να διαθέσει μέσω δημόσιας προσφοράς στο ευρύ επενδυτικό κοινό 50.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες 5ετούς διάρκειας και ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ η κάθε μία. Επιδίωξη της επιχείρησης είναι να αντλήσει 50 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν στην αναχρηματοδότηση παλαιότερου δανεισμού και αλλά και ως κεφάλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης, η προσφορά των ομολογιών θα συντελεστεί από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου έως Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017. Η τελική απόδοση, αλλά και το επιτόκιο διάθεσης των ομολογιών, θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της περιόδου προσφοράς των ομολογιών και έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί επισήμως την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το επιτόκιο των ομολογιών δύναται να ισούται με την τελική απόδοση ή να υπολείπεται αυτής έως 25 μονάδες βάσης. Τέλος, με τους όρους της έκδοσης, αυτή θα συντελεστεί μόνον εφόσον υπάρξει ζήτηση για τουλάχιστον 30.000 ομολογίες. Το ελάχιστο έσοδο δηλαδή στο οποίο στοχεύει η διοίκηση της Sunlight είναι τα 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, πάνω από το 60% της έκδοσης θα διοχετευθεί στην αναχρηματοδότηση παλαιότερων δανείων. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση σκοπεύει με τα έσοδα της έκδοσης των ομολογιών να διαθέσει 27 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή δανείων, 8 εκατ. ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης, 5 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη θυγατρική Sunlight Recycling, 7 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό κεφαλαιουχικού εξοπλισμού (μηχανήματα κ.λπ.) και 3 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες επέκτασης του ομίλου Sunlight στο εξωτερικό.

Η Sunlight είναι η τέταρτη εταιρεία που εκδίδει ομολογιακό δάνειο με βάση τους νέους όρους λειτουργίας της αγοράς εταιρικών ομολόγων. Εχουν προηγηθεί η MLS, η Housemarket (ΙΚΕΑ) και ο ΟΠΑΠ. Η Sunlight ωστόσο είναι η πρώτη μη εισηγμένη στο Χ.Α., που αξιοποιεί το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο. Εκτιμάται δε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις, εισηγμένες και μη εισηγμένες, μεταξύ των οποίων οι Μυτιληναίος, Alpha Bank, Folli Follie, Tέρνα Ενεργειακή. Οι εκδόσεις πλέον συνοδεύονται με αποδόσεις που κυμαίνονται μεταξύ 4% και 5%, οι οποίες θεωρούνται ελκυστικές τόσο για εκδότες όσο και για επενδυτές.

Οι επιχειρήσεις δανείζονται με κόστος χαμηλότερο του 5%, ενώ οι επενδυτές μπορούν να πετύχουν καλύτερες αποδόσεις από τις τοποθετήσεις σε προθεσμιακούς καταθετικούς λογαριασμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή